RO

Codurile QR si protectia impotriva contrafacerilor

Tehnologia noastra pentru protectia impotriva contrafacerilor se bazeaza pe crearea in serviciul TrustThisProduct® de pagini distincte pentru fiecare unitate de produs, ceea ce face imposibila contrafacerea productiei de masa.

Mai intai se introduc in serviciul TrustThisProduct® informatiile generale despre produs: descriere, continut, mod de utilizare, imagini etc., precum si informatiile unice pentru fiecare unitate de produs sau lot de produse: data productiei, numar serial, data expirarii, piata tinta de comercializare (pentru a limita importurile / exporturile neautorizate). De asemenea, se pot introduce si alte informatii utile, spre exemplu numarul total de unitati fabricate.

Apoi, serviciul TrustThisProduct® creeaza cate o pagina web unica pentru fiecare unitate de produs. Link-ul catre fiecare pagina web in parte este codificat in codul QR distinct care se aplica pe fiecare produs cu o eticheta agatata sau lipita. Implicit, serviciul TrustThisProduct® permite descarcarea unui fisier PDF continand codurile QR generate, dar sunt disponibile si alte modalitati (descarcarea bazei de date a link-urilor, a imaginilor codurilor QR etc.).

Codurile QR sunt optiunea cea mai utilizata in zilele noastre deoarece aplicatiile de scanare sunt gratuite, pot fi instalate pe aproape orice smartphone si astfel numarul persoanelor potential capabile sa citeasca informatia codificata in codurile QR este aproape identic cu cel al posesorilor de smartphone.

Consumatorii vad produsul la raft, scaneaza codul QR, deschid pe smartphone pagina web specifica a produsului si au astfel posibilitatea sa obtina informatii complete despre produs direct de la producator.

Codurile QR si protectia impotriva contrafacerilor

Pe langa celelalte informatii afisate de serviciul TrustThisProduct®, consumatorul vede numarul serial unic al produsului si poate sa compare numarul serial de pe produs cu numarul serial din pagina web a serviciului TrustThisProduct®. Acestea trebuie sa fie identice. Astfel, consumatorul primeste confirmarea ca informatia din serviciul TrustThisProduct® se refera specific la acel produs individual, ceea ce-i sporeste per ansamblu increderea in toate produsele si tipurile dvs. de produse.

Intrucat nu este posibila o garantare 100% a protectiei impotriva contrafacerilor, scopul nostru este sa introducem o metoda de protectie impotriva contrafacerilor care:

  • sa faca imposibil din punct de vedere economic ocolirea acestei protectii;
  • sa nu reprezinte o parte semnificativa din costul de productie al produsului individual.

De ce codul QR este o metoda eficienta?

Intrucat fiecare pagina in serviciul TrustThisProduct® si fiecare numar serial sunt unice pentru fiecare produs individual, va fi posibila contrafacerea numai unei singure unitati. Multiplicarea in masa a produselor va fi exclusa deoarece:

  • fie toate produsele contrafacute vor avea acelasi numar serial;
  • fie nu va fi fezabila din punct de vedere economic intrucat implica contrafacerea fiecarui produs individual in parte.

Suplimentar protectiei impotriva contrafacerilor, utilizand serviciul TrustThisProduct® impreuna cu serializarea unica a produselor:

  • puteti mentiona distribuitorul produsului si piata tinta de comercializare in care este valid un numar serial si astfel un produs individual destinat a fi utilizat numai pe piata unei tari nu va fi valid atunci cand este scanat intr-o alta zona geografica;
  • va permite sa monitorizati fenomenul importurilor / exporturilor neautorizate;
  • avand date scanate la nivel de produs individual puteti identifica care dintre canalele dvs. de distributie sunt compromise si aprovizioneaza piata contrafacerilor cu mostre de produse autentice in vederea multiplicarii neautorizate a acestora.

In mod distinct, dorim sa subliniem faptul ca utilizarea codurilor QR unice este foarte utila in cresterea competitivitatii produsului dvs. - ii dovediti consumatorului ca produsul dvs. este atat de bun incat merita sa luati masuri impotriva contrafacerii acestuia. Iar in ochii consumatorului acest lucru va distinge produsul dvs. de celelalte produse de acelasi tip, crescandu-i astfel valoarea. Aceasta actiune are efect chiar si in situatia in care consumatorul nu scaneaza codul QR, ci doar il vede aplicat pe produs.

Astfel, va protejati mai eficient investitiile in marca comerciala, va securizati investitiile in dezvoltarea si fabricarea produsului si creati conditii favorabile pentru cresterea volumelor de vanzari fara sa adaugati costuri semnificative de productie.

Creati-va gratuit un cont Demo in serviciul TrustThisProduct® si incepeti sa testati utilizarea codurilor QR pe produsele dvs.

Copyright © 2014-2018, PVCode LLC
WE SIMPLIFY THE COMPLICATED

Pagina principala