EN

QR kódok a marketing hatásának erősítéséhez, és a vásárló érdekében

QR kódok a marketingben

A gyártó és kereskedő cégek rengeteg pénzt fektetnek a marketingbe, habár nehéz megbecsülni ezek hatásosságát. Egy olyan cég számára amely többféle terméket állít elő nem könnyű visszajelzéshez jutni, mivel nem ők értékesítik a terméket.

A legtöbb esetben a marketing stratégiák hatásosságának nyomon követése lehetetlen. Tény, hogy a marketingesek nem tudják pontosan értékelni a marketing statégiákat valamennyi értékesítési területen, valamint az eladásokból látszó adatok is szubjektívek. Ez az értékelés városok, régiók, országok egyesítésével jött étre, igaz, hogy általában még egyetlen városon belül is akadhat különbség a kereslet és kínálat között (változó jövedelmek, változatos nemzetiségek, hagyományok, stb) annak köszönhetően, hogy a marketing stratégiák általánosított adatok alapján működnek, míg a hatásosság az összes eladási terület átlega. Ezért, ha a marketingesek megigazítja a stratégiájukat, hogy az pontosabb legyen, akkor képes lesz arra, hogy a hatékonyságát is növelje a konkrét értékesítések finomhangolásával a cég költségvetésén belül.

A probléma megoldására jött létre a PVCode LLC a TrustThisProduct-tól., amelynek hála a marketingesek könnyebben értékelni tudják marketingfogásaik hatásosságát, a termékekről folyamatosan begyűjtött információnak hála. A szolgáltatás a végfelhasználók visszajelzésein alapul, melyeket kiskereskedésekben adhatnak le. Nem igényel harmadik felet (konzultánsok, reklámozók stb..) hogy növeljék a polcokon található termék és a vásáró közti kapcsolat hatsát. Minden adat online található, és előre elkészített jelentések formájában érhető el a marketingesek számára.

A szolgáltatás lehetővé teszi, hogy a fogyasztók érdekeit felismerjük, továbbá lássuk az igények közötti különbséget bármely területen annak köszönhetően, hogy információkat kapunk a fogyasztóról (nem, kor, nemzetiség stb..). Ennek és az eladások adatainak összehasonlításával rálátásunk less az igényre, és ebből következően a megfelelő marketingfogásra.

Hogyan működik?

Hogy alapos piackutatást végezzen, fontos, hogy válasszon egy adatgyűjtési módszert. Figyelembe véve, hogy biztosítani kell az adatok diszkrét kezelését, célszerű az okostelefonokat használni a vásárlók segítségére. Az eMarketer szerint 2016-ra az okostelefont használók száma csaknem 2 billióra emelkedik. A mobil internetezés a világ minden táján elterjedt, és csaknem az összes város hálózattal lefedett.

A következő lépés annak meghatározása, hogy hogyan kerülhetnek a gyártók és az okostelefon felhasználók kapcsolatba, és hogyan gyűjthető be az információ gazdasági analízis céljából. Mint lehetőség, akkor javasoljuk az optimális technológia használatát, a QR-kódot. Nem ez az egyetlen módja az adatgyűjtésnek, de a gyakorlat azt mutatja, hogy ez a legegyszerűbb és legolcsóbb mód. A szoftveres használatuk ingyenes, és bárki aki okostelefon felhasználó elérheti. Például ha erre külön kifejleszett szoftver nincs, akkor a QR9.me címet másolja be a böngészőbe a letöltéshez. Így a QR-kód technológia bármely felhasználó által bárhol a világon használható.

Úgy véljük, a javasolt módszer használata pontos marketing információkat adna. A TrustThisProduct szolgáltatása vevői információt nyújt a termékről az azon található QR kód alapján (a címkén, terméken magán, stb). Minden bevitt információ érdeke, hogy az ügyfél racionális döntést tudjon hozni. A QR kód beolvasásakor GPS koordináták, és a vevő adatai (kor, nem) is elküldésre kerülnek.Automatikusan felismeri a felhsználó készülékén használt nyelvet, így már a nyelvi csoportokról is kapunk információt. Ezek bármilyen termék esetén működőképesek. Más információgyűjtő módszer használata is lehetséges (pl.: NFC címkék, amelyek a termék leírásához vezető linket használják), de a QR kódok használata a legkényelmesebb opció, mert egyszerű, és könnyű kezelni.

Pillanatnyilag ezzel a módszerrel csak egy probléma van: a kis mennyiségű QR-kód beolvasások az ügyfelektől az értékesítés helyén. Sok vállalat helyez QR-kódot a termékeikre, de mivel a vevőnek ezt nem szándéka beolvasni, vagy csak simán nem tudják mire való legtöbbször figyelmen kívül hagyják. A legtöbb vállalat nem fektet különösebb figyemet a QR kódokra, maximum egy weboldalhoz tartozó linket tartalmaznak, ha egyáltalán használják őket. A beolvasásokhoz való bátorítás érdekében muszáj, hogy a vásárlónak is előnye származzon belőle.

A probléma megoldásához informatív, figyelemfelkeltő címkékre van szükség elsősorban. Másodszor a QR kód beolvasásával többféle lehetőség nyíljon meg a fogyasztó előtt. A TrustThisProduct a következő tulajdonságokon alapul:

  • A termékről megadott információ: a vásárlók pillanatokon belül részletes információt kaphatnak a termékről, akár már a vásárlás helyszínén. Ez automatikusan a vevő nyelvén elérhető less, okostelefonra optimizálva.
  • Hamisítványok elleni védelem: a QR kódok használatával a vásárlók ellenőrizhetik a termék eredetét már a boltban.
  • Visszajelzés: a vásárló direct a menedzserhez küldhet visszajelzést vagy ajánlatot egyenesen az okostelefonjukról.
  • Rengeteg további hasznos tulajdonság: például a vásárló egyetlen kattintással elmentheti a termék oldalát, vagy megoszthatja a barátaiva.

A TrustThisProduct ezen funkcióival a gyártók nem cask a vásárlók hűségét növelik a teljeskörű információ miatt, hanem a QR kódok beolvasásának száma is növekedni fog, ami a marketing információ összegyűjtését és feldolgozását teszi lehetővé.

Mi a kapott adatok hibahatára?

A TrustThisProduuct által kapott adat feldolgozásakor két nagyon fontos kritériumot figyelembe kell venni. Először is, figyelni kell az adatok pontatlanságára a hibahatár miatt. Másodszor meg kell határozni a minimum mintaméretet ami analizálja az információt. Az alábbi táblázatban mindkét opciót rendszereztük figyelembe véve az általánosan és szociálisan elfogadott koncepciókat.

Hibahatár

1%

3%

5%

10%

15%

20%

Mintaméret

6000

700

250

60

30

18

A hiba és a minimális minta adatok piackutató hatása igen sok munkálatban hasznos, melyek közül néhány megtalálható ezeken a linkeken keresztül: http://www.measuringu.com/survey-sample-size.php, https://en.wikipedia.org/wiki/Margin_of_error.

Ahogy a táblázatban is látható, hogy teljes marketing adatot kapjunk muszáj egy bizonyos mennyiségű visszajelzést kapnunk. A termékről szóló minőségi információ megadásával, és az érdeklődést keltő címkékkel a vásárlók figyelmét felhívhatjuk a QR kódokra, ezzel adatokat nyerhetünk és követhetjük a termékek eladását pontról pontra. Például, ha a hibák szintje 10% és 60 visszajelzésünk van, akkor teljes körű elemzés lehetséges az adatokból a termék minden egyes helyén. Ugyanakkor a makrorégiók adatainak gyűjtése (város, régió, ország) jóval magasabb mértékű lesz, és minimális hibát eredményez.

Hogyan működik a TrustThisProduct belső szerkezete?

A TrustThisProduct® szolgáltatás két részből áll, a vásárlók számára a TrustThisProduct.com, és a cégek számára a PVCode.com.

A cég adatokat ad meg a termékről a PVCode.com-on, ami egy adatbázisba kerül. A szolgáltatás megduplázza az adatokat TrustThisProduct.com szerverére, amely a világ minden tájára elér kéréseket küldve a szerverhez található legközelebbi ügyfelekhez. Így csökkenti az ügyfelek adatokhoz jutásának idejét, hozzáférést biztosít az adatokhoz függetlenül a nemzetközi kommunikációs csatornáktól és az adatok korlátozásától egyes államokban. Elvégre, ha a vevő hosszú várakozás után jut válaszhoz, ennek a módszernek a hatékonysága drámaian csökken.A szolgáltatás összegyűjti az érdeklődések helyszínét, és a legaktívabb területekhez a lehető legközelebb igyekszik új szervert kialakítani. Például ha sok Brazil és Argentin érdeklődő van, akkor Dél-Amerikai szerverek alakulnak ki, de ha Kínában és Japánban nő a lekérdezések száma, akkor Ázsiai szerverek alakulnak.

Fontos jellemzője a szolgáltatásnak az automatikus nyelvi felismerés az ISO 639-1 szabványnak megfelelően. Minden adat a vásárló számára érthető nyelven jelenik meg. Például, ha az okostelefon elsődleges nyelve a francia, akkor az adatok megjelenítésére is franciául történik (ha a leírás elérhető az adott nyelven). Ez teszi a szolgáltatást nagyon kényelmessé az ügyfelek számára.

A gyártók számára a szolgáltatás egy teljeskörű információ menedzsmentet jelent a termékekkel kapcsolatban, amely teljesen automatizált a QR kódok generálásával. Ez magában foglalja a termelési folyamat alapos technikai vonatkozásainak végrehajtását. Azokat a szolgáltatások a legkényelmesebb használni, amelyek nem igényelnek további költségeket, mint az IT-infrastruktúra és az IT-szakemberek. Ennek eredményeként, a vállalatok gyorsan és egyszerűen tudják leírni a termékeiket a QR kódok segítségével, csak néhány kattintás, hogy teljes körű és pontos információt kapjunk a termékről közvetlenül az értékesítés helyén. Ezért a TrustThisProduct® egyszerre kényelmes és hasznos mind a vállalatok mind a fogyasztók részére.

Mit kap a gyártó?

1. Független marketkutatási adatok stratégiáját, már a vásárlás helyszínén.

A képesség, hogy értékelje a marketing fogások hatékonyságát a fogyasztókra való tekintettel. Például, láthatja, hogy pontosan milyen rétegét befolyásolja a hirdetési tevékenység és mely régiókban a vásárlóknak. Adatok összehasonlítása révén tudja azonosítani, hogy pontosan melyik termékre van a legnagyobb kereslet a fogyasztók körében.

2. Növekvő vásárlói lojalitás.

A vásárók pontos, hasznos információhoz jutnak a saját nyelvükön. Minél pontosabb a termék leírása, annál valószínűbb, hogy megvásárolják, és annál eégedettebbek lesznek a vásárlásukkal. A bizalom alapú marketing esetén a pontos, őszinte információ a vásárló tiszteletét és hűségét eredményyezzi, amelynek következtében nő az eladások száma.

3. Megvédi a márkát.

Ha egy cég felfelé törekszik a piacon, növeksik a termékekről készült hamisítványok száma. A technikailag egyedülálló QR kódok használata ezeknek a terjedését redukálja valamint adatokat gyűjthet róluk és elterjedésük helyéről.

4. Kiemeli a terméket a többi közül

A QR kódok használatával azt sugallja a ásárló felé, hogy a terméke annyira jó, hogy megéri megvédeni azt. A vásárló számára pedig egyedi élmény lesz olyan terméket vásárolni, amely egyedi védelemmel van ellátva. Ez a termék értékének növekedéséhez is vezet. Ez olyan vásárlókra is hatással less, akik nem szkennelik be a kódot, cask látják azt.

A TrustThisProduct segítségével a gyártóknak nem cask a teljes körű piackutatásra nyílik lehetőségük, hanem rengeteg előnyhöz jutnak az üzleti életben minimális pénzberuházással vagy munkaerő rááldozásával.

TrustThisProduct®:

Copyright © 2014-2018, PVCode LLC
Leegyszerűsítjük a bonyolultat

Főoldal

Kapcsolat:
PVCode LLC
8 Stavrovskaya St,Vladimir,600022,Oroszország
Telefonszám: +7 915 764 62 74 (angol nyelvű)
E-mail cím: contact@pvcode.com