BG

Какво е QR код?

Терминът "QR код" е съкратеното наименование за "Code Quick Response". Просто казано, те са "квадратни баркодове", които за първи път са разработени и използвани в Япония за автомобилната индустрия. Използват се за прехвърляне на информация от потребител към смартфон, те могат да съхраняват голямо количество информация, като например календарни събития, телефонни номера, текстови съобщения, детайли за продукт, изпратени от електронна поща съобщения и много други. Те функционират като напреднали баркодове тип щрих код, които могат да се четат от машина, и може да се използват върху опаковки на продукти, бизнес прозорци, билбордове, табели, визитки и реклами, както и за проследяване и идентифициране на продуктите.

За да прочетете QR код, трябва да имате QR-код четец приложение като "QR droid" за Android телефони, "RedLaser" за iOS и " QR code Scanner Pro " за Blackberry на вашия таблет или смартфон. Стартирайте QR приложението и камерата ще се активира автоматично. Изравнете QR кода с камерата и задръжте устройството неподвижно докато QR код приложението издаде сигнал и показва цялата информация, съхранявана от кода. Някои приложения също така ще отворят вашия уеб браузър и ще ви пренасочат към определен сайт, съдържащ информацията съхранявана в кода.

Къде и как се използват QR кодове?

Има много начини за използване на QR кодове, от разпространение на информация за себе си до маркетинг услуги за вашия бизнес. По-долу са няколко начина, по които могат да се използват QR кодове (ще намерите подробна информация за използването на QR кодове за бизнес на този линк):

Визитки / Рекламни материали

Можете да отпечатате QR кодове за вашите визитки, проспекти и брошури, така че те могат да насочат вашите координати към адресната книга на смартфон или да покажат уеб страница с подробно описание на вашия бизнес. Те могат да бъдат отпечатани върху всичко и навсякъде, от тениски за самостоятелно брандиране до билбордове и самолети.

Билети за събитие

Ако се занимавате с планиране на събития, добавете QR код върху билетите за събитието, които сочат към RSVP страница (френски, " répondez s'il vous plaît ") и GPS координати на това събитие, така че потенциалният посетител може да потвърди участието си и отбележи мястото в приложение за GPS навигация на смартфона си.

Опаковка на продукт / Проследяване на продукт / Клиентско мнение, съвсем в реално време

Можете да добавите QR кодове на последната опаковката на продукта, който да насочи клиентите ви към уеб страница на вашия бизнес и продукти. Връзката може да включва обяснение на продукта и ползите от него, потребителски ръководства, контакти към обслужване на клиенти и обща информация за компанията, наред с други подробности.

Видове QR кодове

Има два основни вида QR кодове: динамични и статични.

Динамични кодове, също наричани "живи QR кодове"

Веднъж щом са създадени, главната връзка, към която насочват, може да се редактира без да обърква кода. Когато се сканира динамичният код ви пренасочва към сървър, където са съхранени специални инструкции в база данни и програмирани да взаимодействат специфично с това сканиране. Динамичните кодове са удобни, защото се създават и прилагат веднъж, но можете да промените както информацията, която се появява след сканиране, така и връзката (домейн, уеб), която показва информацията.

Статичните кодове

За разлика от динамичните кодове, статичните QR кодове или съхраняват информацията директно в текстови формат, или водят до уеб страници без пренасочване чрез вторични връзки. Това означава, че информацията или връзката не може да се променя или редактира (ще трябва да се създаде нов статичен код всеки път). Статичните кодове са идеални за хора, които се нуждаят от кодове съдържащи постоянна информация (например данни за дата на раждане и кръвна група).

Какво е по-добро: динамични или статични кодове?

Статичните кодове се състоят от директно полезна информация. Това означава, че вие няма да можете да следите и управлявате информацията в тези кодове. Тези кодове могат да бъдат много неудобни, защото ако ви се наложи, не можете да промените показаната информация без препечатка на всички вече отпечатани материали.

Динамични кодове се състоят от връзки към специализирани уеб сървъри, които съхраняват данни за това каква информация да се показва в момента или към каква уеб страница е необходимо да пренасочат. Това означава, че можете да проследите този динамичен код (да събирате статистическа информация), и уеб връзката може да се променя или редактира без да обърква структурата на кода. Това прави динамичните кодове универсални, в този смисъл, че няма да се налага да отпечатате повторно вече отпечатани материали. Всичко, което трябва да направите, е да промените адреса на връзката, докато със статичен код този вариант не е на разположение. Фактът, че можете да контролирате информацията показвана от динамичните кодове дори след като са отпечатани, говори в полза на избора на динамични кодове в сравняване със статични, ако ще бъде трудно да се заменят след прилагане (например, когато има голям брой отпечатани копия, когато е физически невъзможно да достигне до кода).

От друга страна, статичните кодовете са по-широко достъпни в безплатния сектор, защото не налагат никакви технологични изисквания, докато динамичните кодове имат високи изисквания към сървърите, чрез които се обработват. Ето защо, уеб сайтовете, които предлагат безплатни QR кодове, обикновено предлагат безплатно само статични QR кодове, а динамичните QR кодове със заплащане.

Какво можете да направите с TrustThisProduct?

Услугата TrustThisProduct предлага (безплатно) възможността да създадете, управлявате и проследявате три динамични QR кода от домейни Me24.info, About24.info, MyPet24.info. В същото време, тези динамични кодове (в условията на участващите сървъри) ще бъдат базирани на сървъри на технологичната бизнес платформа на TrustThisProduct, с множествени резервации на сървъра и географско разпознаване на DNS.

Ако вие сте предприемач или представител на бизнес, и желаете да използвате динамични кодове QR за вашия бизнес, ние препоръчваме да се регистрирате с бизнес отдела на услугата TrustThisProduct (уеб страница: PVCode.com). Вие също така можете да създаде три динамични QR кодове безплатно и да използвате допълнителните функции на услугата (например, автоматично показване на информацията на езика на потребителя, показване на информация от домейна TrustThisProduct.com, мулти-потребителски акаунт, събиране на допълнителни маркетингови данни и други функции). За повече информация относно бизнес версията на TrustThisProduct, моля вижте брошурата.

Заключение

QR кодовете стават все по-популярни сред бизнеса, тъй като те бързо позволяват предоставянето на вашите клиенти и контрагенти голямо количество полезна и достоверна информация, почти с никакви разходи. Ако имате някакви въпроси към нашата услуга или каквито и да било нови идеи, свържете се с нас чрез формуляра в дъното на страницата: ние сме винаги щастливи да говорим с Вас!

TrustThisProduct®:

Copyright © 2014-2018, PVCode LLC
Ние опростяваме сложното

Главна страница