BS

Šta je to QR kod?

Pojam "QR kod" je skraćenica za "Quick Response Code". Kako bi ovo objasnili puno jednostavnije, oni su "četverocifreni bar kodovi" koji su se najprije razvili i koristili u Japanu za automobilsku industriju. Korišteni su za prijenos podataka od strane korisnika na pametne telefone, a mogu pohraniti i puno informacija, kao što su kalendar događaja, telefonski brojevi, tekstualne poruke, pojedinosti o proizvodu i ispunjene email poruke. Oni djeluju kao napredni UPC barkodovi za čitanje pomoću mašina te se mogu koristiti na ambalažama raznih proizvoda, poslovnih prozora, plakata, natpisa, vizitki i reklama, te se s njima također mogu pratiti proizvodi i prepoznati predmeti.

Za čitanje QR koda, morate imati QR kod aplikaciju za čitanje, kao npr. "QR Droid" za Android telefone, "RedLaser" za iOS i " QR code Scanner Pro" za BlackBerry uređaje na svom tabletu ili pametnom telefonu. Pokrenite QR aplikaciju i fotoaparat će se automatski aktivirati. Poravnajte QR kod s kamerom i držite uređaj stabilno i mirno dok se QR aplikacija ne oglasi i dok ne prikaže sve informacije pohranjene od strane koda. Neke aplikacije će također aktivirati svoje web preglednike i preusmjeriti na određene linkove koji sadrže podatke pohranjene u kodu.

Gdje i kako se koriste QR kodovi?

Postoje mnogo načina za korištenje QR kodova, od širenja informacija o sebi do promidžbe rješenja za Vaše poslovanje. U nastavku, nekoliko mjesta na kojima se mogu koristiti QR kodovi (detaljne informacije o korištenju QR kodova u poslovanju možete pronaći na ovom linku):

Posjetnice / reklamni materijali

Možete ispisivati QR kodove na vaše posjetnice, prospekte i brošure, tako da oni mogu vaše kontakt podatke u upisati u adresar pametnog telefona ili prikazati web stranicu sa detaljnim opisom vaše djelatnosti. Oni se mogu ispisati na bilo šta i bilo gdje, od majice za vlastitu promidžbu pa sve do plakata i zrakoplova.

Ulaznice za događaje

Ako ste organizator raznih događanja, dodajte QR kod na ulaznice događanja koje će voditi na stranicu RSVP (francuski, "répondez sli vous plait") te dodajte GPS koordinate tog događaja, tako da potencijalni posjetioc može potvrditi svoje sudjelovanje na događanju i obilježiti mjesto na svojoj GPS navigaciji u aplikaciji na svom pametnom telefonu.

Pakiranje proizvoda / praćenje proizvoda / Ocjene kupaca, u realnom vremenu

Možete dodati QR kodove na pakiranja svih vaših konačnih proizvoda za povezivanje kupaca sa web stranicom o Vašem poslovanju i proizvodima. Veza može sadržavati puno toga, od objašnjenja samog proizvoda i svih njegovih prednosti, priručnike, kontakte za usluge korisnicima i opće informacije o samoj tvrtki, među svim ostalim detaljima koje kodovi prikazuju.

Tipovi Qr kodova

Postoje dva glavna tipka QR kodova: dinamični i statični.

Dinamični kodovi, također se spominju kao "živi QR kodovi"

Nakon stvaranja, njihovo glavno odredište veze može se uređivati bez uplitanja sa kodom. Kad se dinamički kod skenira, on vas preusmjerava na jednog poslužitelja, gdje su specifične upute pohranjene kroz bazu podataka te su programirane za interakciju posebno s tim skeniranjem. Dinamični kodovi su puno praktičniji jer su oni stvoreni i primjenjeni samo jednom, a vi možete mjenjati kako se informacije prikazuju kada je skeniran kao link (domena, web) koji prikazuje podatke.

Statični kodovi

Za razliku od dinamičkih kodova, statički QR kodovi pohranjuju podatke izravno u obliku teksta ili vode do same web stranice bez dodatnih preusmjeravanja kroz sekundarne veze. To znači da se podaci ili veza ne mogu mijenjati ili uređivati niti u jednom trenutku(morate svaki put kreirati novi Statični kod ukoliko želite promjenu). Statički kodovi su idealni za ljude koji žele kodove koji sadrže samo njihove stalne podatke (npr. informacija o datumu rođenja i krvnoj grupi).

Što je bolje: dinamični ili statični kodovi?

Statički kodovi se sastoje od izravno korisnih informacija. To znači da nećete biti u mogućnosti pratiti i upravljati informacijama u tim kodovima. To je vrlo nezgodno, jer ako je to potrebno ne možete promijeniti prikazane podatke bez ponovnog tiskanja svih prethodno tiskanih materijala.

Dinamički kodovi se sastoje od linkova na specijaliziranim web poslužiteljima koji pohranjuju informacije o tome koje informacije prikazati sada ili na koju web vezu je potrebno preusmjeriti potrošača. To znači da možete pratiti dinamičan kod (prikupljanje statističkih podataka) , a web link destinacija se uvijek može mijenjati ili uređivati bez uplitanja u strukturu samog koda. To čini dinamične kodove univerzalnijim u smislu da nećete morati ponovno ispisati prethodno tiskane materijale. Sve što trebate učiniti je - promijenili odredišnu vezu, dok sa statičnim kodom ova opcija neće raditi. Činjenica da možete kontrolirati prikazane informacije kroz dinamične kodove čak i nakon što su tiskane, govori u prilog izboru dinamičkih kodova u usporedbi sa statičnim, iako će ih biti teško zamijeniti nakon primjene (veliko izdanje, bilo fizički nemoguće dobiti pristup kodu).

Kako to obično biva, statički kodovi su puno dostupniji u slobodnom segmentu, jer oni ne nameću nikakve tehnološke zahtjeve, dok dinamički kodovi prave visoke zahtjeve poslužiteljima kroz koje se oni obrađuju. Dakle, sve web stranice koje nude besplatno QR kodove obično nude samo statičke QR kodove besplatno, dok dinamičke nude za novac.

Šta vi možete učiniti sa TrustThisProduct?

TrustThisProduct usluga nudi (besplatno) mogućnost stvaranja, upravljanja i praćenja čak tri dinamična QR koda iz domena Me24.info, About24.info, MyPet24.info. U isto vrijeme, ovi dinamični kodovi (u smislu uključenih poslužitelja) će biti temeljeni na poslužitelju na poslovnoj tehnologiji platforme TrustThisProduct, s višestrukim rezervacijama poslužitelja i geografičkog DNS prepoznavanja.

Ako ste poduzetnik ili predstavnik poslovne tvrtke i želite koristiti dinamičke QR kodove u svom poslu, preporučujemo vam da se registrirate u poslovnom dijelu TrustThisProduct web stranice (web link koji vodi na ovo mjesto je: PVCode.com). Također, vi ćete biti u stanju stvoriti tri dinamična QR koda sasvim besplatno i koristiti dodatne funkcije usluge (npr automatski prikaz informacija na jeziku potrošača, prikaz informacija iz domene TrustThisProduct.com, multi-korisnički račun, zbirka dodatnih marketinških podataka, te još puno drugih funkcija). Puno više informacija o poslovnoj verziji TrustThisProduct možete naučiti iz brošure.

Zaključak

QR kodovi postaju sve popularniji u poslovanju, jer vrlo brzo dopuštaju pružanje velike količine korisnih i pouzdanih informacija za vaše klijente, gotovo bez troškova. Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi naše usluge ili neke nove ideje slobodno nas kontaktirajte u bilo koje vrijeme putem obrasca na dnu stranice: mi se uvijek radujemo razgovoru sa Vama!

TrustThisProduct®:

Copyright © 2014-2018, PVCode LLC
Mi pojednostavljujemo ono što je komplikovano

Glavna stranica