CA

Què és un codi QR?

El terme “codi QR” prové de l’abreviació de “Codi de Resposta Ràpida”. Dit d’una altra manera, són “codis de barres quadrats” que es van desenvolupar i utilitzar per primera vegada al Japó dins el món de la indústria automobilística. Aquests codis s’utilitzen perquè l’usuari transfereixi informació a un telèfon intel•ligent; per exemple, dates d’esdeveniments, números de telèfon, missatges de text, detalls de productes i missatges de correu electrònic, entre d’altres. Aquests codis funcionen de la mateixa manera que els codis de barres UPC més avançats i llegibles per màquines, i poden fer servir en els envasos de productes, aparadors, tanques publicitàries, cartells, targetes i anuncis de negocis, alhora que també es poden utilitzar per a rastrejar productes i identificar articles.

Per tal de poder llegir un codi QR, haurà d’instal•lar una aplicació que li permeti llegar codis QR, com per exemple “QR droid” per a telèfons Android, “RedLaser” per a iOS i “QR code Scanner Pro” per a Blackberry, a la seva tauleta o telèfon intel•ligent. Un cop iniciï l’aplicació QR, la càmera s’activarà automàticament. Aliniï el codi QR amb la càmera i mantingui estable el dispositiu fins que l’aplicació per a QR emeti un so, mostrant-li tota la informació emmagatzemada dins el codi. Algunes aplicacións també activaran el seu navegador web i el redireccionaran a un enllaç exclusiu que contingui tota la informació guardada dins el codi.

On i com s’utilitzen els codis QR?

Hi ha moltes maneres d’utilitzar els codis QR, des de la difusió d’informació un mateix fins a solucions de màrqueting per al seu negoci. Tot seguit veurà alguns exemples en els que els codis QR es poden fer servir (trobi informació detallada sobre l’ús dels codis QR en els negocis seguint aquest enllaç):

Targetes de visita / Material publicitari

Vostè pot col•locar codis QR a les seves targetes de visita, prospectes i fulletons a partir dels quals la seva informació de contacte s’enviarà directament al directori de contactes d’un telèfon intel•ligent o s’obrirà una pàgina web amb la informació detallada sobre el seu negoci. Es poden imprimir sobre qualsevol objecte i a tot arreu, des de samarretes amb la seva marca personal fins a cartells publicitaris i avions.

Entrades d’esdeveniments

Si vostè és un planificador d’esdeveniments, afegeixi un codi QR a les entrades dels esdeveniments i aquest enllaçarà a una página de RSVP (del francés, “répondez s’il vous plaît”) i mostrarà les coordenades de l’esdeveniment; d’aquesta manera qualsevol visitant potencial podrà confirmar la seva participación i desar la ubicació a l’aplicació de navegació per GPS dins el seu telèfon intel•ligent.

Envasos de productes / Seguiment del producte / Opinions dels clients, a temps real

Vostè pot afegir codis QR a l’envàs final dels seus productes per tal de vincular els clients a la pàgina web del seu negoci i demés productes. L’enllaç pot incloure una explicació sobre el producte i els seus beneficis, manuals d’usuari, contactes d’atenció al client i informació general sobre l’empresa, entre d’altres.

Tipus de codis QR

Hi ha dos tipus principals de codis QR: dinàmics i estàtics.

Codis dinàmics, també anomenats “codis QR en viu”

Un cop creat el codi, el vincle principal de destí pot ser editat sense interferir amb el codi. Quan s’escaneja, el codi dinàmic ens redirecciona fins a un servidor en el que les instruccions específiques han estat desades en una base de dades i programades per interactuar específicament amb el codi. Els codis dinàmics són convenients perquè només s’han de crear i aplicar una vegada, però vostè pot canviar la informació que es mostra quan s’escaneja l’enllaç (domini, pàgina web) sempre que vulgui.

Codis estàtics

A diferència dels codis dinàmics, els codis QR estàtics permeten desar la informació directament en forma de text o bé dirigir-nos a pàgines web sense necessitat de cap redirecció a través d’enllaços secundaris. Això significa que la informació o l’enllaç no poden ser modificats o editats (s’haurà de crear un nou codi estàtic cada vegada). Els codis estàtics són perfectes per a aquelles persones que volen codis que continguin informació permanent (per exemple, informació sobre la seva data de naixement i grup sanguini).

Què són millors, els codis dinàmics o els estàtics?

Els codis estàtics es basen en mantenir informació útil i directa. Això vol dir que vostè no podrà rastrejar i administrar la informació continguda dins d’aquests codis. Això els fa una mica inconvenients, ja que en cas de necessitat no podrà canviar la informació mostrada sense tornar a imprimir tots els materials prèviament creats.

Els codis dinàmics consisteixen en enllaços a servidors web especialitzats que emmagatzemen informació sobre quines dades s’han de mostrar en aquests moments o a quin enllaç web cal redireccionar. Això significa que vostè pot rastrejar aquest codi dinàmic (recol•lectar informació estadística), i canviar o editar l’enllaç de destí sense interferir amb l’estructura del codi. Això fa que els codis dinàmics siguin universals en el sentit que no li caldrà tornar a imprimir els materials prèviament impresos. L’únic que ha de fer és canviar el destí de l’enllaç, cosa que amb els codis estàtics no és possible. El fet que vostè pugi controlar la informació mostrada pels codis dinàmics fins i tot un cop han estat impresos fa que els codis dinàmics siguin millors en comparació amb els estàtics, ja que amb aquests últims és difícil canviar la informació un cop ha estat aplicada (per exemple, pot tenir un gran número de còpies impreses amb les que sigui impossible tenir accés al codi).

Com pot veure, els codis estàtics s’ofereixen moltes vegades de manera gratuïta perquè no requereixen gaire tecnològics, mentre que els codis dinàmics generen més exigències als servidors que els processen. Per això, les pàgines web que ofereixen codis QR gratuïts només ofereixen codis QR estàtics de manera gratuïta i codis QR dinàmics pagant.

Què pot fer amb TrustThisProduct?

El servei de TrustThisProduct ofereix (gratuïtament) la oportunitat de crear, gestionar i fer el seguiment de tres codis QR dinàmics des dels dominis Me24.info, About24.info, MyPet24.info. A la vegada, aquests codis dinàmics (en termes dels servidors involucrats) formaran part de la plataforma tecnològica de TrustThisProduct, oferint múltiples reserves de servidors i reconeixement geogràfic DNS.

Si vostè és un emprenedor o el representant d’un negoci i vol utilitzar codis QR dinàmics per a la seva empresa, li recomanem que es registri a la delegació d’empreses del servei de TrustThisProduct (enllaç a la pàgina web: PVCode.com). Així també podrà crear tres codis QR dinàmics de manera gratuïta i utilitzar les funcions addicionals del servei (per exemple, la visualització automàtica de la informació en l’idioma del consumidor, la visualització de la informació del domini TrustThisProduct.com, el compte multi usuari, la recopilació addicional de dades de màrqueting i d’altres funcions). A través del nostre fulletó podrà obtenir més informació sobre la versió per a empreses de TrustThisProduct.

Conclusió

Els codis QR són cada vegada més populars entre els negocis, ja que aporten informació fiable, útil i ràpida als consumidors i les contraparts, i el millor de tot, a molt baix cost. Si té alguna pregunta sobre el nostre servei o vol aportar noves idees, contacti’ns a través del formulari que trobarà a la part inferir de la pàgina: estem encantats de parlar amb vostè!

TrustThisProduct®:

Copyright © 2014-2018, PVCode LLC
Fem fàcil el que és difícil

Pàgina principal