EL

Τι είναι ο κώδικας QR;

Ο όρος "κώδικας QR" είναι η σύντομη μορφή για τον «Κώδικα Γρήγορης Απόκρισης». Για να το κρατήσετε απλό, είναι "τετράγωνοι γραμμωτοί κώδικες" που αναπτύχθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά στην Ιαπωνία για την αυτοκινητοβιομηχανία. Χρησιμοποιούνται για να μεταφέρουν πληροφορίες από τον χρήστη σε ένα smartphone, μπορούν να αποθηκεύουν πολλές πληροφορίες, όπως εκδηλώσεις ημερολογίου, τηλεφωνικούς αριθμούς, κείμενα μηνυμάτων, λεπτομέρειες προϊόντων και για τη συμπλήρωση μηνυμάτων e-mail για να αναφέρουμε μόνο μερικά. Λειτουργούν σαν προηγμένοι και μηχανικώς αναγνώσιμοι γραμμοκώδικες UPC και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε συσκευασίες προϊόντων, βιτρίνες επιχειρήσεων, διαφημιστικές πινακίδες, επιγραφές, επαγγελματικές κάρτες και διαφημίσεις, καθώς και για την παρακολούθηση προϊόντων και αναγνώριση αντικειμένων.

Για να διαβάσετε ένα κώδικα QR, θα πρέπει να έχετε μια εφαρμογή ανάγνωσης κώδικα QR, όπως το "QR Droid" για τα Android τηλέφωνα, το "RedLaser" για το iOS και το "QR code Scanner Pro" για το Blackberry στο tablet ή το smartphone σας. Ξεκινήστε την εφαρμογή QR και η κάμερα θα ενεργοποιηθεί αυτόματα. Ευθυγραμμίστε τον κώδικα QR με την κάμερα και να κρατήστε τη συσκευή σας σταθερά μέχρι η QR εφαρμογή ηχήσει, δείχνοντας όλες τις πληροφορίες που αποθηκεύονται στον κώδικα. Μερικές εφαρμογές θα ενεργοποιήσουν επίσης τα προγράμματα περιήγησης ιστού σας και θα σας ανακατευθύνουν σε ένα καθορισμένο σύνδεσμο που περιέχει τις πληροφορίες που αποθηκεύονται στον κώδικα.

Πού και πώς χρησιμοποιούνται οι κώδικες QR;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για τη χρήση των κωδικών QR, από τη διάδοση πληροφοριών σχετικά με τον εαυτό σας μέχρι λύσεις μάρκετινγκ για την επιχείρησή σας. Παρακάτω, λίγα μέρη όπου μπορούν να χρησιμοποιούνται οι κώδικες QR (βρείτε αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τη χρήση των κωδικών QR στις επιχειρηματικές δραστηριότητες σε αυτό το σύνδεσμο):

Επαγγελματικές κάρτες / Διαφημιστικά υλικά

Μπορείτε να εκτυπώσετε τους κώδικες QR για τις επαγγελματικές σας κάρτες, τα ενημερωτικά δελτία και τα φυλλάδια, έτσι ώστε να μπορούν να οδηγήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας σας στο βιβλίο διευθύνσεων ενός smartphone, ή να εμφανίσετε μια ιστοσελίδα με μια λεπτομερή περιγραφή της επιχείρησής σας. Μπορούν να εκτυπωθούν σε οτιδήποτε και παντού, από φανελάκια για self-branding μέχρι διαφημιστικές πινακίδες και αεροσκάφη.

Εισιτήρια εκδήλωσης

Αν είστε ένας οργανωτής εκδηλώσεων, προσθέστε έναν κώδικα QR πάνω σε εισιτήρια εκδηλώσεων που συνδέονται με μια σελίδα RSVP (γαλλικά, "répondez s'il vous plait") και τις συντεταγμένες GPS της εκδήλωσης αυτής, έτσι ώστε ένας δυνητικός επισκέπτης να μπορέσει να επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τυ και να μαρκάρει τον τόπο στην εφαρμογή GPS πλοήγησης του στο smartphone.

Συσκευασία του προϊόντος / Εντοπισμός προϊόντος / Κριτικές πελατών, απολύτως σε πραγματικό χρόνο

Μπορείτε να προσθέσετε κώδικες QR στην τελική συσκευασία του προϊόντος σας για να συνδέσετε τους πελάτες σε μια ιστοσελίδα για την επιχείρηση και τα προϊόντα σας. Ο σύνδεσμος μπορεί να περιλαμβάνει μια εξήγηση του προϊόντος και τα οφέλη του, εγχειρίδια χρήσης, επαφές εξυπηρέτησης των πελατών και γενικές πληροφορίες της εταιρείας μεταξύ άλλων πληροφοριών.

Τύποι Κώδικων QR

Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι των κωδικών QR: δυναμικοί και στατικοί.

Δυναμικοί κωδικοί, που αναφέρονται επίσης ως "ζωντανοί κώδικες QR"

Μόλις δημιουργηθούν, ο κύριος σύνδεσμος προορισμού τους μπορούν να τροποποιηθεί χωρίς να παρεμβαίνει με τον κώδικα. Όταν σαρωθεί, ο δυναμικός κώδικας σας ανακατευθύνει σε ένα διακομιστή, όπου συγκεκριμένες οδηγίες έχουν αποθηκευτεί μέσω μιας βάσης δεδομένων και προγραμματίστηκαν ώστε να αλληλεπιδρούν ειδικά με αυτή την σάρωση. Οι δυναμικοί κωδικοί είναι βολικοί διότι δημιουργούνται και εφαρμόζονται μια φορά, και μπορείτε να αλλάξετε τις πληροφορίες που εμφανίζονται όταν σαρώνεται ως σύνδεσμος (τομέας, web), τα οποία εμφανίζουν τις πληροφορίες.

Στατικοί Κώδικες

Σε αντίθεση με τους δυναμικούς κώδικες, οι στατικοί κώδικες QR είτε αποθηκεύουν τις πληροφορίες απευθείας σε μορφή κειμένου ή οδηγούν σε ιστοσελίδες χωρίς αναπροσανατολισμό μέσω δευτερευουσών συνδέσμων. Αυτό σημαίνει ότι οι πληροφορίες ή ο σύνδεσμος δεν μπορεί να αλλάξει ή να τροποποιηθεί (θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα νέο στατικό κώδικα κάθε φορά). Οι στατικοί κώδικες είναι ιδανικοί για άτομα που θέλουν κωδικούς που περιέχουν τις μόνιμες πληροφορίες τους (π.χ., πληροφορίες σχετικά με την ημερομηνία γέννησης και την ομάδα αίματος).

Τι είναι καλύτερο: δυναμικοί ή στατικοί κώδικες;

Οι στατικοί κώδικες αποτελούνται από άμεσα χρήσιμες πληροφορίες. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα είστε σε θέση να παρακολουθείτε και να διαχειρίζεστε πληροφορίες σε αυτούς τους κώδικες. Είναι πολύ ενοχλητικό, γιατί αν χρειαστεί δεν μπορείτε να αλλάξετε τις εμφανιζόμενες πληροφορίες χωρίς να επανεκτυπώσετε όλα τα ήδη τυπωμένα υλικά.

Οι δυναμικοί κώδικες αποτελούνται από συνδέσμους σε εξειδικευμένους διακομιστές ιστού που αποθηκεύουν πληροφορίες σχετικά με τις πληροφορίες για να εμφανιστούν απευθείας ή σε ποια διεύθυνση είναι απαραίτητο να ανακατευθυνθείτε. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να παρακολουθήσετε εκείνο το δυναμικό κώδικα (συλλογή στατιστικών στοιχείων) και ένας σύνδεσμος ιστού προορισμού μπορεί να αλλαχθεί ή να τροποποιηθεί χωρίς να γίνεται παρέμβαση στη δομή του κώδικα. Αυτό κάνει τους δυναμικούς κώδικες καθολικούς, με την έννοια ότι δεν θα χρειαστεί να επανεκτυπώσετε προηγουμένως έντυπο υλικό. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε - είναι να αλλάξετε το σύνδεσμο προορισμού, ενώ με τον στατικό κώδικα αυτή η επιλογή δεν θα λειτουργήσει. Το γεγονός ότι μπορείτε να ελέγχετε τις πληροφορίες που εμφανίζονται με τους δυναμικούς κώδικες, ακόμη και μετά την εκτύπωση, συνηγορεί υπέρ της επιλογής των δυναμικών κωδικών σε σύγκριση με τους στατικούς αν θα είναι δύσκολο να τους αντικαταστήσετε μετά την εφαρμογή (μεγάλη έκδοση, είτε φυσικώς αδύνατο να αποκτήσετε πρόσβαση στον κώδικα).

Όπως ενδέχεται να είναι, οι στατικοί κώδικες είναι πιο ευρέως διαθέσιμοι στο δωρεάν τμήμα επειδή δεν επιβάλλουν τεχνολογικές απαιτήσεις, ενώ οι δυναμικοί κώδικες έχουν υψηλές απαιτήσεις για τους διακομιστές μέσω των οποίων υποβάλλονται σε επεξεργασία. Ως εκ τούτου, οι ιστοσελίδες που προσφέρουν δωρεάν κώδικες QR συνήθως προσφέρουν μόνο στατικούς κώδικες QR δωρεάν, και δυναμικούς μόνο επί πληρωμή.

Τι μπορείτε να κάνετε με το TrustThisProduct;

Η υπηρεσία TrustThisProduct προσφέρει (δωρεάν) τη δυνατότητα να δημιουργήσετε, να διαχειριστείτε και να παρακολουθήσετε τρεις δυναμικούς κώδικες QR από τα domains Me24.info, About24.info, MyPet24.info. Ταυτόχρονα, αυτοί οι δυναμικοί κώδικες (στους όρους των εξυπηρετητών που εμπλέκονται), θα είναι βασισμένοι σε διακομιστή στην πλατφόρμα επιχειρηματικής τεχνολογίας του TrustThisProduct, με πολλαπλή κράτηση διακομιστών και γεωγραφική αναγνώριση DNS.

Εάν είστε ένας επιχειρηματίας ή ένας εκπρόσωπος μιας εταιρείας και θέλετε να χρησιμοποιήσετε δυναμικούς κώδικες QR στην επιχείρησή σας, σας συνιστούμε να εγγραφείτε στο επιχειρηματικό τμήμα της υπηρεσίας TrustThisProduct (σύνδεσμος ιστοχώρου: PVCode.com). Θα μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε τρεις δυναμικούς κώδικες QR δωρεάν και να χρησιμοποιήσετε τις πρόσθετες λειτουργίες των υπηρεσιών (π.χ., αυτόματη εμφάνιση των πληροφοριών στη γλώσσα του καταναλωτή, εμφάνιση πληροφοριών από το domain TrustThisProduct.com, λογαριασμός πολλών χρηστών, συλλογή πρόσθετων δεδομένων μάρκετινγκ, καθώς και άλλες λειτουργίες). Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επιχειρηματική έκδοση του TrustThisProduct μπορείτε να μάθετε από το φυλλάδιο.

Συμπέρασμα

Οι κώδικες QR γίνονται δημοφιλείς μεταξύ των επιχειρήσεων, καθώς επιτρέπουν γρήγορα την παροχή στους πελάτες και στους αντισυμβαλλομένους μια μεγάλη ποσότητα από χρήσιμες και αξιόπιστες πληροφορίες, σχεδόν χωρίς κόστος. Αν έχετε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τις υπηρεσίες μας ή οποιεσδήποτε νέες ιδέες επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της φόρμας στο κάτω μέρος της σελίδας: είμαστε πάντα ευτυχείς να μιλήσουμε με σας!

TrustThisProduct®:

Copyright © 2014-2018, PVCode LLC
Έχουμε απλοποιήσει το περίπλοκο

Αρχική σελίδα