FI

Mikä on QR-koodi?

QR-koodi eli ruutukoodi on lyhenne sanoista “Quick Response Code”. Ruutukoodit kehitettiin ja niitä käytettiin ensimmäisenä autoteollisuudessa Japanissa. Käyttäjän ja älypuhelimen väliseen tiedonsiirtoon tarkoitetut koodit voivat sisältää paljon tietoa, kuten kalenteritapahtumia, puhelinnumeroita, tekstiviestejä, tuotetietoja ja arkistoituja sähköpostiviestejä. QR-koodit toimivat kuin kehittyneet ja koneluettavat UPC-viivakoodit ja niitä voidaan käyttää tuotteiden pakkauksissa, näyteikkunoissa, mainos- ja ilmoitustauluilla, käyntikorteissa sekä mainoksissa. Koodeja voidaan hyödyntää myös tuotteiden jäljittämisessä ja tavaroiden tunnistamisessa.

QR-koodien lukemiseen tarvitaan älypuhelimen tai tabletin sovellus eli applikaatio, kuten Android-puhelinten ”QR Droid”, iOs-laitteiden ”RedLaser” tai Blackberryn ”QR Scanner Pro”. Käynnistä sovellus, jolloin myös laitteen kamera käynnistyy automaattisesti. Kohdista QR-koodi kameraan ja pidä laitetta suorassa, kunnes kuulet QR-sovelluksen merkkiäänen. Sen jälkeen näet kaiken koodiin talletetun tiedon. Jotkut sovellukset käynnistävät myös selaimesi ja ohjaavat sinut sivulle, josta löytyy sama koodiin talletettu tieto.

Missä ja miten QR-koodeja käytetään?

QR-koodeja voidaan käyttää monella tapaa, aina sinua koskevan tiedon lähettämisestä yrityksesi markkinointiratkaisuihin. Alla on joitain esimerkkejä siitä, miten QR-koodeja voidaan käyttää (löydät lisää tietoa QR-koodien käyttämisestä liiketoiminnassa tästä linkistä):

Käyntikortit / Markkinointimateriaalit

Voit painaa QR-koodeja käyntikortteihisi, tarjouksiin ja esitteisiin niin, että koodit ohjautuvat älypuhelimesi yhteystietoihin tai avaavat verkkosivun, jolla on yksityiskohtainen kuvaus liiketoiminnastasi. QR-koodeja voidaan painaa mihin tahansa ja kaikkialle, aina omintakeisista t-paidoista mainostauluihin ja lentokoneisiin.

Tapahtumien pääsyliput

Jos suunnittelet tapahtumaa, lisää QR-koodi tapahtumasi pääsylippuun. Koodi linkittää kävijän RSVP-sivulle (ranskaksi “répondez s'il vous plaît”) ja tapahtuman GPS-koordinaatteihin, joten kävijä voi vahvistaa osallistumisensa ja merkitä paikan älypuhelimensa GPS-navigointisovellukseen.

Tuotteiden pakkaukset / Tuotteiden jäljittäminen / Lähes reaaliaikaiset asiakasarvostelut

Voit lisätä QR-koodeja tuotteesi pakkaukseen. Koodin skannaamalla asiakkaat pääsevät liiketoimintaasi ja tuotteitasi esittelevälle verkkosivulle. Linkki voi sisältää esimerkiksi selvityksen tuotteesta ja sen hyödyistä, käyttöohjeita, asiakaspalvelun yhteystiedot ja yleistä yritystietoa.

QR-koodityypit

QR-koodeja on pääasiassa kahdenlaisia: dynaamisia ja staattisia.

Dynaamiset eli “reaaliaikaiset” QR-koodit

Kerran luotujen dynaamisten QR-koodien kohdelinkkiä voidaan muokata ilman, että itse koodia muutetaan. Skannauksen jälkeen dynaaminen koodi ohjaa sinut palvelimelle, jonka tietovarastoihin tallennetut ja ohjelmoidut tiedot reagoivat juuri tähän skannaukseen. Dynaamiset koodit ovat käytännöllisiä, koska ne luodaan kerran, ja voit muuttaa näytettävää tietoa samoin kuin linkkiä (palvelin, verkko), joka tiedon näyttää.

Staattiset koodit

Toisin kuin dynaamiset koodit, staattiset QR-koodit joko tallentavat tiedon suoraan tekstimuodossa tai ohjaavat verkkosivuille ilman uudelleenohjausta toissijaisten linkkien kautta. Tämä tarkoittaa, että tietoa tai linkkiä ei voi muokata (sinun on luotava uusi koodi joka kerta). Staattiset koodit ovat ihanteellisia heille, jotka haluavat koodien sisältävän pysyvää tietoa (esimerkiksi tiedon syntymäajasta tai veriryhmästä).

Kummat ovat parempia: dynaamiset vai staattiset koodit?

Staattiset koodit sisältävät paljon suoraan hyödyllistä tietoa. Tämä tarkoittaa, että et voi hallita tai jäljittää näiden koodien tietoja. Staattiset koodit voivat olla hyvin epäkäytännöllisiä, sillä et pysty muuttamaan näytettävää tietoa ilman, että aiemmin painatetut aineistot painatetaan uudestaan.

Dynaamiset koodit koostuvat linkeistä erityisille verkkopalvelimille. Ne tallentavat tiedon siitä, mitä tietoja näytetään heti ja mikä verkkolinkki on tarpeen uudelleenohjata. Tämä tarkoittaa, että että voit jäljittää dynaamisen koodin (kerätä tilastotietoa), ja kohdelinkkiä voidaan muuttaa tai muokata ilman, että koodin rakenteeseen joudutaan puuttumaan. Tämä tekee dynaamisista koodeista yleismaailmallisia niin, että et joudu painattamaan aineistoja uudestaan. Sinun täytyy vain muuttaa kohdelinkkiä, mikä ei ole mahdollista staattisissa koodeissa. Se, että voit hallita dynaamisten koodien sisältämää tietoa myös aineistojen painattamisen jälkeen puoltaa dynaamisten koodien käyttöä staattisiin koodeihin verrattuna varsinkin, jos sinun on syystä tai toisesta on vaikea korvata koodeja (esimerkiksi kun olet ottanut ison määrän kopioita tai sinulla ei ole pääsyä koodiin).

Staattiset koodit ovat saatavilla helpommin ilmaisjakeluna, koska ne eivät vaadi erityistä tekniikkaa. Dynaamiset koodit sen sijaan vaativat paljon niitä käsitteleviltä palvelimilta. Siksi QR-koodeihin keskittyvät sivustot jakavat useimmin vain staattisia QR-koodeja ilmaiseksi. Dynaamisista QR-koodeista puolestaan veloitetaan maksu.

Mitä voit tehdä TrustThisProduct -palvelulla

TrustThisProduct –palvelulla voit ilmaiseksi luoda, hallita ja jäljittää kolmea dynaamista QR-koodia Me24.info, About24.info ja MyPet24.info-sivustoista. Samalla nämä dynaamiset koodit (palveluun sisältyvien palvelinten mukaisesti) hyödyntävät palvelimia, jotka perustuvat TrustThisProduct –palvelun liiketoimintateknologiaan. Se sisältää useita palvelinvarauksia ja maantieteellisen DNS-tunnistuksen.

Jos olet elinkeinonharjoittaja tai yrityksen edustaja ja haluat käyttää dynaamisia QR-koodeja liiketoimintaasi, suosittelemme että rekisteröidyt TrustThisProduct –palvelun yritysosastolle (verkkosivu: PVCode.com). Voit luoda ilmaiseksi kolme dynaamista QR-koodia ja hyödyntää lisätoimintoja (esimerkiksi käyttäjän valitseman kielen automaattinen näyttö, TrustThisProduct.com –sivuston tietojen näyttö, useamman käyttäjän asiakastilit, ylimääräisen markkinointitiedon kerääminen ja muita toimintoja). Jos haluat lisätietoja TrustThisProduct –palvelun yritysversiosta, tutustu esitteeseen.

Lopuksi

QR-koodeista on tulossa suosittuja liiketoiminnassa, koska ne mahdollistavat laajan, luotettavan ja hyödyllisen tiedon tarjoamisen asiakkaillesi ja liikekumppaneillesi lähes maksutta. Jos sinulla on kysymyksiä palvelustamme tai uusia ideoita, ota yhteyttä sivun alalaidassa olevalla lomakkeella: keskustelemme aina mielellämme kanssasi!

TrustThisProduct®:

Copyright © 2014-2018, PVCode LLC
Teemme monimutkaisesta yksinkertaista

Pääsivu