HU

Mi az a QR KÓD?

A QR a “Quick Response” rövidítése.” Leegyszerűsítve ezek “négyzet bár kódok”, amelyeket először Japánban fejlesztettek ki és használtak az autóiparban.

Arra használatosak, hogy információt továbbítsanak a felhasználótól az okostelefonra. A kódok nagy mennyiségű információt képesek tárolni, pl. naptári eseményeket, telefonszámokat, szöveges üzeneteket, termékleírásokat és archivált e-mail üzeneteket csak, hogy néhányat említsünk. Fejlett UPB vonalkód olvasóként funkcionálnak, használhatók termékcsomagoláson, üzletek ablakában, hirdetőtáblákon, jelzőtáblákon, névjegykártyákon és reklámokon, valamint termékek nyomon követésében és beazonosításában is.

A QR kód leolvasásához szükséges egy QR-kód olvasó alkalmazás, pl. a QR droid Android telefonokra, RedLaser iOS-re és a “QR code Scanner Pro” Blackberryre. Amikor elindítja a QR kód olvasó alkalmazást, a kamera automatikusan aktiválódik. Olvassa be a QR kódot a kamerával, és tartsa az eszközt egyenesen, ameddig az alkalmazás sípol és megmutatja a kód által tárolt összes információt. Néhány alkalmazás a böngészőt is aktiválja, és egy megjelölt linkhez vezet, amely tartalmazza a kódban tárolt információt.

Hol és hogyan használhatunk QR kódokat?

A QR kódok számos módon használhatóak, személyes információk terjesztésétől kezdve egy üzlet marketingjéig. Lejjebb ismertetünk néhányat a lehetőségek közül. (a QR kódok üzleti használatáról szóló részletes információért kattintson erre a linkre)

Névjegykártyák/Reklámanyagok

Nyomtathatunk QR kódot névjegykártyánkra, prospektusra, brosúrákra és így egy okostelefon címjegyzékére irányíthatjuk az elérhetőségeinket. A kód akár mutathat egy weboldalra az üzletünk részletes leírásával. QR kódot bárhová és bármire nyomtathatunk, saját márka építésére szánt pólóktól kezdve hirdetőtáblákig és repülőgépekig.

Rendezvény jegyek

Ha ön rendezvényszervező, adjon egy QR kódot a jegyekre, amely egy RSVP oldal (francia “répondez s'il vous plaît”) linkjét tárolja, valamint GPS koordinátákat az eseményhez. Így egy potenciális látogató jelezni tudja önnek részvételi szándékát, és meg tudja jelölni a helyszínt az okostelefonja GPS navigációs alkalmazásán.

Termék csomagolás/Termék követés/Valós idejű vásárlói visszaigazolások

Hozzáadhat QR kódokat a végleges termékcsomagoláshoz, összekötve így az ügyfeleket egy, az üzletéről és termékeiről szóló weboldallal. A link tartalmazhat magyarázatot a termékről és annak előnyeiről, mutathat használati utasítást, a vevőszolgálat elérhetőségeit és egyéb részletek mellett általános céginformációt is.

A QR kód típusai

A QR kódok két fő csoportja: dinamikus és statikus.

Dinamikus kódok, más néven “élő QR kódok”

Miután létrehoztuk a kódot, a cél link szerkeszthető anélkül, hogy a kódhoz újra hozzá kellene nyúlnunk. Beolvasáskor a dinamikus kód egy szerverhez irányít, ahol egy adatbázis speciális instrukciókat tárol, amelyek programozásuk szerint az adott beolvasással lépnek kapcsolatba. A dinamikus kódok előnye, hogy csak egyszer kell azokat elkészíteni és alkalmazni. A beolvasásnál megjelenített információ változtatható az információt tartalmazó link (domain, web) megváltoztatásával.

Statikus kódok

A dinamikus kódokkal ellentétben a statikus QR kódok vagy közvetlenül szöveg formában tárolják az információt, vagy weboldalakhoz vezetnek anélkül, hogy másodlagos linkeken keresztül irányítanának át. Ez azt jelenti, hogy az információ vagy link nem szerkeszthető vagy változtatható meg. (minden alkalommal új statikus kódot kell készíteni) A statikus kódok olyan felhasználók számára ideálisak, akiknek saját állandó információikat tartalmazó kódokra van szükségük. (pl.: születési dátum, vércsoport).

Melyik a jobb: dinamikus vagy statikus kód?

A statikus kódok közvetlenül használható információt tartalmaznak. Ez azt jelenti, hogy az információkat nem lehet követni és kezelni ezekben a kódokban. Nagy hátrányuk, hogy szükség esetén nem lehet megváltoztatni az általuk megjelenített információt anélkül, hogy újra nyomtatnánk az összes, korábban nyomtatott anyagot.

A dinamikus kódok speciális web szerverekhez kapcsolódó linkekből állnak, amelyek arról tárolnak információt, hogy mit jelenítsenek meg most, vagy melyik web linkre irányítsanak át. Ez azt jelenti, hogy a kód követhető ( statisztikai információk gyűjtése lehetséges), és a cél link megváltoztatható vagy szerkeszthető a kód szerkezetébe avatkozás nélkül. Ez a dinamikus kódokat univerzálissá teszi abban az értelemben, hogy nem kell újra nyomtatni minden, már előzőleg nyomtatott anyagot. Csak a cél linket kell megváltoztatni, - ami statikus kódok esetén nem lehetséges. Az a tény, hogy a dinamikus kódok által megjelenített információ szabályozható még a nyomtatás után is, az összehasonlításban ezek választása mellett szól , hiszen a statikus kódokat nehéz lesz kicserélni az alkalmazásuk után. (pl. nagy számú másolatok nyomtatása esetén fizikailag lehetetlen hozzáférni a kódhoz)

A statikus kódok azonban szélesebb körben elérhetőek, mert nem igényelnek semmilyen speciális technológiai körülményt, amíg a dinamikus kódoknak nagy szerverekre van szükségük. Ezért azok a weboldalak, amelyek ingyenes QR kódokat ajánlanak, általában csak a statikus QR kódokat ajánlják ingyen, a dinamikus kódokért ott is fizetni kell.

Mit tehet a TrustThisProduct szolgáltatással?

A TrustThisProduct szolgáltatás ingyen kínálja a lehetőséget, hogy létrehozzunk, kezeljünk és kövessünk három dinamikus QR kódot a Me24.info, About24.info és MyPet24.info domainokon. Ugyanakkor ezek a dinamikus kódok (az érintett szervereket tekintve) szerver alapúak lesznek a TrustThisProduct üzleti technológia platformján, több szerver kiszolgálóval és földrajzi GPS elfogadással.

Ha ön vállalkozó, vagy egy üzlet képviselője és dinamikus QR kódokat szeretne használni az üzletéhez, javasoljuk, hogy regisztráljon a TrustThisProduct szolgáltatás üzleti divíziójánál (PVCode.com). Továbbá készíthet még három dinamikus QR kódot ingyen, és a szolgáltatás extra funkcióit is igénybe veheti (pl információk automatikus megjelenítése az ügyfél nyelvén, információk megjelenítése a TrustThisProduct domainról, több-felhasználós fiók, kiegészítő marketing adatok gyűjteménye és egyéb funkciók). További információért a TrustThisProduct üzleti verziójáról, kérjük, tekintse meg a brosúrát.

Következmény:

A QR kódok egyre népszerűbbé válnak az üzletek körében, mivel gyorsan lehetővé teszik, hogy az ügyfelek és partnerek hasznos és megbízható információkhoz jussanak, csaknem költségmentesen. A szolgáltatásunkra vonatkozó bármilyen kérdéssel vagy javaslattal, kérjük, lépjen velünk kapcsolatba a lap alján található űrlapon: mindig örömmel állunk szolgálatára!

TrustThisProduct®:

Copyright © 2014-2018, PVCode LLC
Leegyszerűsítjük a bonyolultat

Főoldal