NL

Wat is een QR-code?

De term QR-code staat voor “Quick Response Code”. Eenvoudig gezegd zijn het “streepjescodes” die voor het eerst ontwikkeld en gebruikt werden in Japan voor de autoindustrie. Ze worden gebruikt om informatie tussen gebruiker en smartphone uit te wisselen en kunnen een hoop informatie opslaan, zoals kalenderevenementen, telefoonnummers, berihten, productdetails, en ingevulde emails, om maar een aantal te noemen. Ze functioneren als geavanceerde en door machines te lezen UPC-streepjescodes en kunnen gebruikt worden op productverpakkingen, bedrijfsramen, reclameborden, indicatieborden, visitekaartjes en reclame, maar ook om producten te ‘tracken’ en te identificeren.

Om een QR-code te lezen, moet u een QR-code-reader applicatie hebben, zoals “QR droid” voor Android telefoons, “RedLaser” voor iOS en “QR Scanner Pro” voor Blackberry op uw tablet of smartphone. Start de applicatie en de camera wordt automatisch geactiveerd. Hou de code voor de camera en houd het apparaat stil totdat de QR-app piept en alle door de code opgeslagen informatie laat zien. Sommige applicaties zullen ook uw browser activeren en u naar een speciale link leiden waar de in de code opgeslagen informatie staat.

Waar en hoe worden QR-codes gebruikt?

Visitekaartjes/advertentiemateriaal

U kunt QR-codes op uw visitekaartjes, prospectussen en brochures zetten, zodat ze uw contactgegevens naar het adresboek van een smartphone kunnen sturen, of een webpagina met een gedetailleerde beschrijving van uw bedrijf kunnen laten zien. Ze kunnen op overal en overal op worden afgedrukt, van t-shirts voor zelfpromotie tot aan billboards en vliegtuigen.

Kaartjes voor evenementen

Als u een event planner bent, voeg dan een QR-code aan de tickets toe die verwijst naar een RSVP-pagina (Frans voor "Répondez s'il vous plaît") en de GPS-coördinaten van het evenement, zodat een potentiële bezoeker zijn deelname kan bevestigen en de locatie in zijn GPS-navigatie-app op de smartphone kan zetten.

Productverpakking/ Producten ‘tracken’ / Klanten-reviews, vrijwel in real-time

U kunt QR-codes toevoegen aan uw uiteindelijke productverpakking om de klanten te linken naar een webpagina over uw bedrijf en producten. De link kan onder andere een uitleg van het product en de voordelen ervan bevatten, en/of gebruikershandleidingen, contactgegevens van de klantenservice en algemene informatie over het bedrijf.

Soorten QR Codes

Er zijn twee hoofdtypen QR-codes: dynamisch en statisch.

Dynamische codes, ook wel aangeduid als "live QR-codes"

Wanneer ze gemaakt zijn, kan de belangrijkste bestemmingslink worden bewerkt zonder dat dat invloed heeft op de code. Wanneer ze gescand worden, leidt de dynamische code u naar een server, waar specifieke instructies via een database zijn opgeslagen en geprogrammeerd om specifiek met die scan een wisselwerking te hebben. Dynamische codes zijn handig omdat ze slechts één keer aangemaakt en toegepast hoeven te worden, en u vervolgens de informatie die wordt weergegeven wanneer de code wordt gescand (domein, web) kunt veranderen.

Statische Codes

In tegenstelling tot de dynamische codes, slaan statische QR-codes de gegevens direct in een tekstvorm op, of leiden ze naar webpagina’s, zonder omgeleid te worden via secundaire links. Dit betekent dat de informatie of de link niet kan worden gewijzigd of bewerkt (u zult iedere keer een nieuwe statische code moeten aanmaken). Statische codes zijn ideaal voor mensen die codes willen die hun vaste gegevens (bijv. informatie over de geboortedatum en bloedgroep) bevat.

Wat is beter: dynamische of statische codes?

Statische codes bestaan uit direct bruikbare informatie. Dit betekent dat u niet in staat zult zijn om informatie te volgen en te beheren in deze codes. Dat is erg lastig want, indien nodig, kunt u de weergegeven informatie niet wijzigen zonder alle eerder gedrukte materialen te herdrukken.

Dynamische codes bestaan uit links naar gespecialiseerde webservers die informatie opslaan over welke informatie te laten zien of naar welke link deze moet leiden. Dit betekent dat u die dynamische code kunt ‘tracken’ (statistische informatie verzamelen) en dat de bestemming van een link kan worden gewijzigd of bewerkt zonder de structuur van de code te beïnvloeden. Dit maakt dynamische codes universeel in de zin dat u niet eerder gedrukte materialen opnieuw hoeft drukken. Het enige wat u hoeft te doen, is de bestemmingslink te wijzigen, met een statische code werkt die optie niet. Het feit dat u de informatie die door de dynamische codes wordt weergegeven kunt aanpassen, zelfs nadat ze zijn afgedrukt, spreekt in het voordeel van de keuze voor dynamische codes, vergeleken met statische, bij welke het nodig is om de codes te vervangen (grote uitgave, ofwel fysiek onmogelijk om toegang tot de code krijgen).

Statische codes zijn dus breder beschikbaar in het vrije segment omdat ze geen technologische eisen hebben, terwijl dynamische codes grote eisen stellen aan de servers waardoor ze worden verwerkt. Daarom bieden websites die gratis QR codes aanbieden meestal alleen statische QR-codes gratis aan, en kosten dynamische codes geld.

Wat u kunt doen met TrustThisProduct?

De TrustThisProduct-service biedt (gratis) de gelegenheid om drie dynamische QR-codes van de domeinen Me24.info, About24.info en MyPet24.info te creëren, te beheren en bij te houden. Tegelijkertijd zullen deze dynamische codes (op voorwaarden van de betrokken servers) worden gebaseerd op het zakelijke technologie-platform van TrustThisProduct, met meerdere server-reservering en geografische DNS-herkenning.

Als u een ondernemer of een vertegenwoordiger van een bedrijf bent, en u wilt dynamische QR-codes gebruiken in uw bedrijf, adviseren wij u om u u te registreren bij de zakelijke afdeling van de TrustThisProduct-dienst (website link: PVCode.com). U kunt daar ook gratis drie dynamische QR-codes creëren en gebruik maken van de extra functies van de diensten (bijv. automatische weergave van informatie in de taal van de gebruiker, weergave van informatie uit het domein TrustThisProduct.com, multi-user account, de verzameling van extra marketing data, en andere functies). Voor meer informatie over de zakelijke versie van TrustThisProduct, lees de brochure.

Conclusie

QR-codes worden steeds populairder in het zakenleven, omdat ze snel een grote hoeveelheid bruikbare en betrouwbare informatie voor uw klanten en andere partijen mogelijk maken, voor bijna geen geld. Als u vragen heeft over onze service of nieuwe ideeën heeft, neem dan contact met ons op via het formulier aan de onderkant van de pagina: we zijn altijd blij om met u praten!

TrustThisProduct®:

Copyright © 2014-2018, PVCode LLC
Wij versimpelen het ingewikkelde

Home pagina