NO

Hva er en QR kode?

Uttrykket ”QR kode” er den korte versjonen av ”Quick Response Kode”. For å gjøre det enkelt, de er ”firkantede strekkoder” som først ble utviklet og brukt i Japan i bilindustrien. De ble brukt til å overføre informasjon fra brukeren til en smarttelefon, de lagrer mye informasjon slik som kalenderhendelser, telefonnumre, tekstmeldinger, produktdetaljer og e-postmeldinger bare for å nevne noen få. De fungerer som en avansert strekkode som er maskinlesbar, og kan bli brukt på produktpakninger, bedriftsvinduer, oppslagstavler, visittkort og reklamer og også til å spore produkter og identifisere gjenstander.

For å kunne lese en QR kode, må du ha en QR-kode leser app, slik som ”QR droid” til Android telefoner, ”RedLaser” til iOS og ”QR code Scanner Pro” til Blackberry på ditt nettbredd eller din smarttelefon. Start opp QR appen og kameraet blir aktivert automatisk. Hold enheten din stødig og hold det foran QR koden frem til appen gir et pip, da vises all informasjonen som er lagret av koden. Noen apper aktiverer også nettleseren din og fører deg til en link som inneholder informasjonen lagret i koden.

Hvor og hvordan blir QR koder brukt?

Det er mange forskjellige måter man kan bruke QR koder på, alt fra å spre informasjon om deg selv, til markedsføringsløsninger for bedrifter. Nedenfor finner du noen steder hvor QR koder kan bli brukt (du finner detaljert informasjon om bruken av QR koder i bedrifter her):

Visittkort / Reklamemateriale

Du kan skrive ut QR koder direkte på visittkortene dine og brosjyrer slik at de putter kontaktdetaljene dine i kontaktlisten til en smarttelefon, eller viser en nettside med en detaljert beskrivelse av bedriften din. De kan bli skrevet ut på hva som helst og hvor som helst, alt fra t-skjorter til oppslagstavler og fly.

Arrangement billetter

Hvis du er en arrangement planlegger, legg til en QR kode til billettene som linker til en RSVP side (fransk, “répondez s'il vous plaît”) og GPS koordinatene til dette arrangementet, slik at en potensiell besøker kan bekrefte hans deltakelse og merke stedet på sin GPS navigasjonsapp på smarttelefonen.

Produktinnpakking / Produktsporing / Kundeanmeldelser, i sanntid

Du kan legge til QR koder til ditt produkts innpakning som gir kunder en link til en nettside om bedriften din og dine produkter. Linken kan inkludere en forklaring på produktet og dets fordeler, bruksanvisning, kundeservice kontakter, og generell firmainformasjon i tillegg til andre detaljer.

Forskjellige Typer QR Koder

Det finnes to hovedtyper av QR koder: dynamiske og statiske.

Dynamiske koder, også referert som “live QR koder”

Når de har blitt laget, vil deres hoved-link kunne bli redigert uten at man må endre på koden. Når den blir skannet, vil den dynamiske koden sende deg til en server, hvor spesifikk instruksjon har blitt lagret i en database og programmert til å kommunisere spesifikt med den skanningen. Dynamiske koder er praktiske fordi de trenger kun å bli lagd en gang, og du kan endre informasjonen som vises når den blir skannet, som for eksempel linken (domenet, nettsiden).

Statiske koder

I motsetning til dynamiske koder, vil statiske QR koder enten lagre informasjonen direkte i tekstformat eller lede til nettsider uten å viderekoble gjennom sekundære linker. Dette betyr at informasjonen eller linken ikke kan endres eller redigeres (du må lage en ny statisk kode hver gang). Statiske koder er ideelle for folk som vil at kodene deres skal inneholde deres permanente informasjon (f. eks. informasjon om fødselsdato og blodtype).

Hva er best: dynamiske eller statiske koder?

Statiske koder består av direkte brukbar informasjon. Dette betyr at du vil ikke kunne spore eller administrere informasjonen i disse kodene. Det er veldig upraktisk, fordi om det skulle være nødvendig kan du ikke endre den viste informasjonen uten å skrive ut en ny kode.

Dynamiske koder består av linker til spesialiserte webservere som lagrer informasjonen om hvilken informasjon som skal vises nå, eller hvilken link som er nødvendig å omdirigere. Dette betyr at du kan spore den dynamiske koden (hente statistisk informasjon) og en link kan bli endret eller redigert uten at det ødelegger strukturen til koden. Dette gjør at dynamiske koder er universelle i den betydningen at du ikke trenger å skrive ut nye koder hver gang du gjør en endring. Alt du trenger å gjøre er å endre destinasjonslinken – med en statisk kode, vil ikke dette være en mulighet. Faktumet at du kan kontrollerer informasjonen som vises i dynamiske koder selv etter at de er skrevet ut, gjør at dynamiske koder har fordelen framfor statiske koder, om det skulle være vanskelig å erstatte kodene etter de har blitt plassert (mange utskrifter, eller fysisk umulig å få tilgang til koden).

Men statiske koder er mer bredt tilgjengelig i gratissegmentet fordi de ikke krever noen teknologiske krav, mens dynamiske koder krever mye av serverne de er prosessert igjennom. Derfor har det seg slik at nettsidene som tilbyr gratis QR koder vanligvis kun tilbyr statiske QR koder gratis, og dynamiske koder koster penger.

Hva kan du gjøre med TustThisProduct?

TrustThisProduct sin tjeneste tilbyr (gratis) muligheten til å lage, administrere, og spore tre dynamiske QR koder fra domenene Me24.info, About24.info, MyPet24.info. Samtidig vil disse dynamiske kodene (når det er snakk om serverne involvert) være server-baserte med en bedriftsteknologi fra TrustThisProduct platform, med flere server reservasjoner og geografisk DNS gjenkjennelse.

Hvis du er en entreprenør eller en representativ av en bedrift, og vil bruke dynamiske QR koder i din bedrift anbefaler vi at du registrerer deg i bedriftssegmentet av TrustThisProduct sin tjeneste (nettside link: PVCode.com). Her kan du også lage tre dynamiske QR koder gratis, og bruke de ekstra funksjonene av tjenesten (f. eks. automatisk visning av informasjon i språket til brukeren, vise informasjon fra TrustThisProduct.com domenet, fler-bruks konto, samlingen av ekstra markedsføringsinformasjon, og andre funksjoner). For mer informasjon om bedriftsversjonen av TrustThisProduct kan du se på vår brosjyre.

Konklusjon

QR koder er i stadig vekst og blir mer og mer populært hos bedrifter, siden de raskt gjør det mulig for kunder og andre å få store mengder med brukbar og tillitsverdi informasjon, med nesten ingen kostnader. Om du har noen spørsmål om vår tjeneste eller noen nye ideer, vennligst kontakt oss gjennom skjemaet nederst på denne siden: vi ser alltid fram til å snakke med deg!

TrustThisProduct®:

Copyright © 2014-2018, PVCode LLC
Vi forenkler det kompliserte

Hovedside