RO

Ce este un cod QR?

Termenul “cod QR” este o prescurtare de la “cod cu raspuns rapid”. Pentru a mentine lucruruile simple, ele sunt “coduri de bare rectangulare” ce au fost dezvoltate si folosite in Industria Auto din Japonia. Folosite pentru a transfera indormatii de la utilizator la smartphone, ele pot stoca o cantitate mare de informatii cum ar fi evenimente calendaristice, numere de telefon, mesaje text, detaliile unui produs si mesaje email printre altele. Ele functioneaza ca niste coduri de bare UPC citibile si avansate si pot fi folosite la impachetarea unui produs, ferestrele unei afaceri, afise, carti de vizita si reclame si pentru a urmari si identifica produse.

Pentru a citi un cod QR, trebuie sa ai o aplicatie care citeste coduri QR cum ar fi “QR droid” pentru android, “RedLaser” pentru IOS si “QR code Scanner Pro” pentru Blackberry pe smartphone sau pe tableta. Lanseaza aplicatia QR si camera va fi activata automat. Aliniaza codul QR cu camera si mentine dispozitivul nemiscat pana la bipul aplicatiei QR, aratand toate informatiile stocate de cod. Unele aplicatii vor activa browser-ul web si te vor redirectiona catre adresa ce contine informatii stocate in cod.

Unde si cum sunt folosite codurile QR?

Sunt multe modalitati de folosire a codurilor QR, de la raspindirea informatiilor despre tine la solutii de marketing pentru afacerea ta. Mai jos sunt cateva moduri in care pot fi folosite codurile QR(gasiti informatii detaliate despre folosirea codurilor QR in afaceri la acest link):

Carti de vizita / Materiale promotionale

Poti printa coduri QR pe carti de vizita, prospecte si brosuri pentru a directiona detaliile tale de contact catre agenda unui smartphone sau pentru a arata o pagina web cu o descriere detaliata a afacerii tale. Pot fi printate pe orice si oriunde, de la tricouri la afise si avioane.

Bilete pentru evenimente

Daca esti un planificator de evenimente, adauga un cod QR la biletele pentru eveniment pentru a le conecta la o pagina RSVP (Franceza, “répondez s'il vous plaît”) si la coordonatele GPS ale evenimentului, pentru a-i permite unui potential vizitator sa confirme participarea si sa marcheze locul pe aplicatia de navigare GPS de pe smartphone-ul lui.

Impachetarea produselor / Urmarirea produselor / Recenzii clienti, aproape in timp real

Poti adauga coduri QR pachetului final al unui produs pentru a conecta clientii cu o pagina web despre afacerea si produsele tale. Aceasta adresa poate include o explicatie a produsului si beneficiile lui, manuale de utilizare, contacte servicii cu clientii si informatii generale ale companiei printre alte detalii.

Tipuri de Coduri QR

Sunt doua tipuri principale de coduri QR: dinamic si static.

Codurile dinamice, denumite si “coduri QR in viata”

Odata create, adresa lor principala poate fi editata fara a interveni in cod. Cand sunt scanate, codurile dinamice te redirectioneaza catre un server, unde instructiuni specifice au fost stocate intr-o baza de date si programate special sa interactioneze cu acea scanare. Codurile dinamice sunt convenabile deoarece sunt create si aplicate o singura data si poti face schimbari cand e scanata adresa (domeniu, web) ce afiseaza informatia.

Coduri Statice

Spre deosebire de codurile dinamice, codurile QR statice stocheaza informatia in format text sau te redirectioneaza catre pagini web prin adrese secundare. Asta inseamna ca informatia sau adresa nu poate fi schimbata sau editata (vei fi nevoit sa creezi un cod static nou de fiecare data). Codurile statice sunt ideale pentru oamenii care doresc coduri cu informatii permanente (ex: informatii despre data nasterii sau tipul de sange).

Care sunt mai bune: codurile dinamice sau statice?

Codurile statice constau in informatii utile directe. Asta inseamna ca nu vei putea urmari si gestiona informatia in aceste coduri. Aceste coduri pot fi foarte neconvenabile deoarece la nevoie nu poti schimba informatiile afisate fara a reprinta toate materiale ce au fost printate.

Codurile dinamice constau in adrese catre servere web specializate ce stocheaza informatii despre ce informatii sa afiseze atunci sau pe ce adresa web trebuie sa redirectioneze. Asta inseamna ca tu poti urmari codul dinamic (colectezi informatii statistice) si o adresa web ca destinatie ce poate fi schimbata sau editata fara a interveni in structura codului. Acest fapt face codurile dinamice universale in ideea ca nu va trebui sa reprintezi toate materialele precedente. Tot ce trebuie sa faci este sa schimbi adresa destinatie, cu codurile statice acea optiune nu este disponibila. Faptul ca poti controla informatia afisata de codurile dinamice chiar dupa ce sunt printate, favorizeaza alegerea codurilor dinamice in comparatie cu cele statice daca va fi dificil sa fie inlocuite dupa aplicare (ex: un numar mare de copii printate, accesul la cod este imposibil).

In orice caz, codurile statice sunt mai disponibile in segmentul gratuit deoarece nu impun cereri tehnologice in timp ce codurile dinamice au cerințe inalte in cadrul server-ului prin care sunt procesate. Asadar, website-urile ce ofera coduri QR gratuite de obicei ofera doar coduri QR statice gratuit si coduri QR dinamice pentru o anumita taxa.

Ce poti face cu TrustThisProduct?

Serviciul TrustThisProduct ofera (gratuit) oportunitatea de a crea, gestiona si urmari trei coduri QR dinamice de pe domeniile Me24.info, About24.info, MyPet24.info. In acelasi timp, aceste coduri QR dinamice (in ceea ce priveste server-ele implicate) vor fi situate in platforma tehnologica pentru afaceri a TrustThisProduct, cu rezervari multiple de server si recunoastere geografica DNS.

Daca esti un antreprenor sau un reprezentant al unei afaceri si doresti sa folosesti coduri QR dinamice pentru afacerea ta, iti recomandam sa the inscrii la divizia de afaceri a serviciului TrustThisProduct (adresa website: PVCode.com). Vei putea sa creezi trei coduri QR dinamice gratuit si sa folosesti functii de serviciu in plus (ex: afisarea automata a informatiei in limba consumatorului, afisarea informatiei de pe domeniul TrustThisProduct.com, conturi pentru mai multi utilizatori, colectarea datelor de marketing in plus si alte functii). Pentru mai multe informatii despre varianta de afaceri a TrustThisProduct, va rog cititi brosura.

Concluzie

Codurile QR devin populare in randul afacerilor, deoarece permit distribuirea de informatii utile si de incredere catre clienti si competitie, aproape fara niciun cost. Daca aveti intrebari despre serviciul nostru sau idei noi contactati-ne prin formularul de la sfarsitul paginii: intotdeauna suntem fericiti sa vorbim cu Tine!

TrustThisProduct®:

Copyright © 2014-2016, PVCode LLC
Noi simplificam ce este complicat

Pagina principala