RO

Ce este codul QR?

Termenul cod QR este prescurtarea de la Quick Response Code - Cod cu Raspuns Rapid - si este un cod de forma patrata ce a fost dezvoltat si utilizat pentru prima oara in Japonia in industria auto.

Codul QR poate stoca o cantitate mare de informatii, cum ar fi: date calendaristice, numere de telefon, adrese de e-mail, adrese web, mesaje text predefinite. Din acest motiv, este utilizat pe vitrine de magazine, panouri publicitare, carti de vizite, materiale promotionale. Aplicat pe ambalajele produselor, langa codul de bare EAN/UPC, ajuta la trasabilitatea produselor, identificarea unica a articolelor sau loturilor de articole, precum si la protectia impotriva contrafacerilor.

Pentru a putea citi un cod QR trebuie sa aveti instalata o aplicatie de scanare a codurilor QR, spre exemplu aplicatia QR Reader care se descarca gratuit din App Store, Google Play, Windows Store sau BlackBerry World - www.qr9.me. Lansati aplicatia, iar camera foto se va activa automat. Potriviti codul QR in cadrul camerei foto pana cand aplicatia focalizeaza si citeste codul QR, afisand informatia stocata de cod. Unele aplicatii pot sa activeze automat web browser-ul si sa deschida pagina produsului.

Unde si cum sunt utilizate codurile QR?

Codurile QR au numeroase utilizari, de la stocarea datelor personale pe cartea de vizita pana la solutii de marketing pentru afaceri. In continuare sunt exemplificate cateva moduri de utilizare a codurilor QR:

Carti de vizita si materiale promotionale.

Puteti tipari codurile QR pe carti de vizita, prospecte si brosuri, iar prin scanarea acestora consumatorul sa fie directionat catre datele dvs. de contact sau catre pagina web a companiei sau a produsului promovat. De fapt, puteti tipari codurile QR pe orice material si sa le amplasati pe orice obiect, de la tricouri pana la autobuze.

Bilete de intrare la evenimente.

Atunci cand organizati un eveniment, puteti adauga pe biletul de intrare un cod QR care sa trimita la website-ul evenimentului unde potentialul participant sa-si confirme prezenta si sa descarce in smartphone coordonatele GPS ale locatiei evenimentului.

Ambalaje de produse: Trasabilitate si feedback consumator in timp real.

Pe ambalajul produsului finit puteti adauga un cod QR care sa trimita consumatorii la pagina web a produsului sau a companiei dvs. Pagina web poate include descrierea amanuntita a produsului si a beneficiilor sale, manualul de utilizare, adresele ale centrelor de service, informatii generale despre companie si multe altele.

Categorii de coduri QR

Exista doua mari categorii de coduri QR:

Coduri QR dinamice.

Pagina web destinatie poate fi schimbata oricand fara modificarea codului QR. Atunci cand este scanat, codul QR dinamic redirectioneaza consumatorul catre un server care redirectioneaza la randul lui catre ultima informatie actualizata. Astfel, codurile QR dinamice sunt create o singura data, insa informatia accesata prin scanarea lor poate fi modificata ori de cate ori este necesar.

Coduri QR statice.

Spre deosebire de codurile dinamice, codurile QR statice stocheaza informatia sub forma de text sau directioneaza catre pagini web finale. Aceasta inseamna ca informatia afisata consumatorului va fi intotdeauna aceeasi, fara a mai putea fi modificata vreodata.

Ce alegem: coduri QR statice sau dinamice?

Codurile QR statice contin intreaga informatia utila. Nu sunt recomandate intrucat la nevoie nu se poate modifica informatia stocata fara retiparirea tuturor etichetelor produselor sau materialelor publicitare. Evident, codurile QR statice se regasesc de obicei in zona aplicatiilor gratuite, intrucat nu implica tehnologia suplimentara a unor servere care sa proceseze cu mare viteza informatiile stocate.

Codurile QR dinamice au in spate servere specializate care stocheaza informatia care trebuie afisata sau pagina web spre care se face redirectionarea. Acest lucru permite modificarea dinamica a informatiilor codului QR si colectarea de date statistice in urma scanarii acestuia, fara a se interveni asupra structurii codului QR propriu-zis. Astfel, nu trebuie retiparite etichetele produselor sau materialele publicitare anterioare. Pur si simplu se modifica informatiile stocate pe server sau in pagina web destinatie, lucru imposibil in cazul codurilor QR statice. Faptul ca se poate controla informatia afisata de codurile QR dinamice chiar si dupa ce au fost tiparite le face solutia ideala pentru orice situatie in care se comanda tiraje mari de etichete sau materiale promotionale.

Cum va ajuta serviciul TrustThisProduct®?

TrustThisProduct® va ofera posibilitatea sa generati coduri QR dinamice si sa utilizati numeroasele functionalitati ale serviciului, cum ar fi: afisarea informatiei despre produs in limba utilizata de consumator, colectarea de informatii de marketing privind consumatorii (varsta, sex, locatie geografica), protectie impotriva contrafacerilor, feedback de la consumator.

Pentru detalii complete, va rugam sa consultati Brosura TrustThisProduct®.

Concluzii

Codurile QR devin din ce in ce mai populare intrucat le asigura consumatorilor accesul gratuit la o mare cantitate de informatie de incredere de la producator. Astfel, campaniile de marketing care includ coduri QR creeaza o imagine de unicitate pentru produs, scotandu-l in evidenta dintre produsele similare concurente. Acest efect are loc chiar si in situatia in care consumatorul nu scaneaza codul QR, ci doar il vede aplicat pe produs sau reclama.

Creati-va gratuit un cont Demo in serviciul TrustThisProduct® si incepeti sa testati utilizarea codurilor QR pe produsele dvs.

Copyright © 2014-2018, PVCode LLC
We simplify the complicated

Pagina principala