SL

Kaj je QR koda?

Izraz “QR koda” je kratko za “Kodo kratkega odziva (Quick Response Code)”. Preprosto so “kode kvadratnih črt” ki so bile najprej razvite na Joponskem za avtomobilsko industrijo. Uporabljene so za prenos informacij z uporabnika na pametni telefon, saj lahko hranijo številne informacije, kot so koledarski dogodki, telefonske številke, besedilna sporočila, informacije o izdelkih in polna e-poštna sporočila itd. Delujejo kot napredne in strojno berljive UPC barkode in so lahko uporabljene na embalaži izdelkov, na poslovnih oknih, oglasih, vizitkah itd, prav tako pa lahko sledijo izdelkom in indetificirajo predmete.

Za branje QR kode morate imeti na svoji pametni napravi bralnih QR-kod kot je “QR droid” za Android, “RedLaser” za iOS in “QR code scanner Pro” za Blackberry. Zaženite QR aplikacijo in samodejno se bo zagnala kamera naprave. Kamero usmerite proti QR kodi in svojo napravo nad njo pri miru držite, dokler QR ne zapiska in prikaže informacij, ki so v kodi shranjene. Nekatere aplikacije prav tako aktivirajo vaše spletne brskalnike ter vas preusmerijo na oblikovano povezavo, ki vsebuje informacije shranjene v kodi.

Kje in kako so QR kode uporabljene?

Obstajajo številni načini za uporabo QR kod, od širjenja informacij o vas, do tržnih rešitev za vaše podjetje. Spodaj je več načinov, v katerih so lahko QR kode uporabljene (podrobne informacije o uporabi QR kod v podjetništvu lahko najdete na tej povezavi ):

Vizitke / Oglaševalni materiali

QR kode lahko natisnete na svoje vizitke, posterje in brošure, da lahko vaše kontaktne informacije preusmerijo v adresar pametnega telefona, ali pa jih prikažejo na spletni strani, ki prav tako vsebuje podroben opis vašega podjetja. Lahko so na vse in povsod, od majic za samo-trženje do plakatov in letal.

Vstopnice dogodkov

Če ste načrtovalec dogodkov, QR kodo, ki vsebuje povezavo do RSVP strani (Francosko, “répondez s'il vous plaît”) in GPS koordinate dogodka dodajte na vstopnice dogodkov, da lahko potencialni obiskovalec potrdi svojo udeležitev in kraj označi na svoji GPS navigacijski napravi svojega pametnega telefona.

Embalaža izdelkov / Sledenje izdelkov / Ocene uporabnikov

QR kode lahko dodate na svojo končno embalažo, da svoje stranke povežete s spletno stranjo o svojem podjetju in izdelkih. Povezava lahko vsebuje razlago o izdelku in njegove prednosti, navodila za uporabo, stike za pomoč strankam in splošne informacije o podjetju ter druge podatke.

Vrste QR kod

Obstajata dve glavni vrsti QR kod: dinamične in statične.

Dinamične QR kode, ki se prav tako imenujejo “žive QR kode”

Ko so ustvarjene, je lahko povezava do končne postaje urejena brez vmešavanja s kodo. Ko je skenirana, vas dinamična koda preusmeri na strežnik, kjer so v bazi podatkov shranjena določana navodila in programirana tako, da medsebojno delujejo s skeniranjem. Dinamične kode so zelo priročne, saj so ustvarjene in uporabljene enkrat, informacije za prikaz pa so lahko spremenjene, ko je povezava (domena, splet), ki prikazuje informacije, skenirana.

Statične kode

V nasprotju z dinamičnimi QR kodami, statične QR kode informacije shranjujejo bodisi v neposredni besedilni obliki, ali pa s preusmerjanjem peko drugotnih povezav vodijo do spletnih strni. To omeni, da informacije ali povezava ne morejo biti spremenjene ali urejene (vsakič morate ustvariti novo kodo). Statične kode so idealne za ljudi, ki si želijo kode, ki vsebujejo njihove stalne informacije (npr. Informacije o njihovem datumu rojstva in krvni skupini).

Kaj je boljše: dinamične ali statične kode?

Statične kode so sestavljene iz neposredno koristnih informacij. To pomeni, da informacijam v the kodah ne boste mogli slediti in jih urejati. Te kode so lahko zelo nepriročne, saj prikazanih informacij po potrebi ne morete spremeniti drugače, kot da na novo natisnete vse prej natisnjene materiale.

Dinamične kode so sestavljene s povezav do specializiranih spletnih strežnikov, ki hranijo informacijo o informacijah za zdajšnji prikaz in informacije o tem, na kateri spletni naslov se morejo preusmeriti. To pomeni, da dinamični kodi lahko sledite (zbirate statistične informacije), končna spletna povezava pa je lahko spremenjena ali urejena brez, da se vmešavajo s strukturo kode. Zaradi tega so dinamične kode univerzalne v smislu, da ponovno tiskanje materiala z novo QR kodo ni potrebno. Vse, kar morate storiti je, da spremenite končno povezavo, kar pri statičnih kodah ni mogoče. Dejstvo, da lahko nadzirate informacije, prikazane z dinamičnimi kodami tudi, ko so že natisnjene, prikazuje prednost izbire dinamičnih kod v primerjavi s statičnimi, ki jih je po uporabi težko zamenjati (npr. Veliko število natisnjenih kopij = fizično nemogoče imeti dostop do kode).

Statične kode so pogosteje na voljo v brezplačnem segmentu, daj ne predstavljajo tehnoloških zahtev, dinamične kode pa v obdobju, ko so procesirane, predstavljajo veliko obremenitev strežnika. Tako običajno strani, ki nudijo brezplačne QR kode običajno nudijo le statične kode, dinamične QR kode pa so plačljive.

Kaj lahko počnete s TrustThisProduct?

TrustThisProduct storitev nudi (brezplačno) priložnost za ustvarjanje, urejanje in sledenje treh dinamičnih QR kod z domen Me24.info, Abour24.info, MyPet24.info. Obenem bodo te dinamične kode (v smislu vpletenih strežnikov) v smislu strežnika temeljile na platformi poslovne tehnologije TrustThisProduct, z več rezervacijami strežnika in geografskim DNS prepoznavanjem.

Če ste podjetnik ali predstavnik podjetja in želite za svoje podjetje uporabiti dinamične QR kode, priporočamo, da se registirate na poslovni oddelek storitve TrustThisProduct (povezava spletne strani: PVCode.com). Prav tako boste lahko brezplačno ustvarili tri dinamične QR kode ter poleg tega uporabili dodatne funkcije storitev (npr. Samodejni prikaz informacij v jeziku potrošnika, prikaz informacij z domene TrustThisProduct.com, več uporabniški račun, zbirka dodatnih tržnih podatkov in druge funkcije). Za več informacij o podjetniški različici TrustThisProduct, prosim preglejte brošuro.

Zaključek

QR kode med podjetniki postajajo popularne, saj dovoljujejo hitro zagotavljanje velike količine uporabnih in preprostih informacij za svoje stranke in partnerje s skoraj ničelno ceno. Če imate o naši storitvi kakršno koli vprašanje ali nove ideje, nas prosim kontaktirajte preko obrazca na dnu strani: Vedno bomo veseli pogovora z vami!

TrustThisProduct®:

Copyright © 2014-2018, PVCode LLC
Poenostavljamo zapleteno

Glavna stran