SQ

Çfarë është një QR kodi?

Termi "Kodi QR" është formë e shkurtër për "Reagimi i shpejtë Kodi." Për të mbajtur atë të thjeshtë, ata janë "të kodeve bar katrore" që janë zhvilluar për herë të parë dhe përdorur në Japoni për industrinë e automobilave. Përdoret për të transferuar informacion nga përdoruesit nga një telefon I zgjuar, ai mund të ruajë një sasi të madhe të informacionit të tilla si ngjarjet kalendarike, numrat e telefonit, mesazhet me tekst, detajet e produktit dhe ngritur mesazhe email vetëm për të përmendur disa. Ato funksionojnë si barkode të avancuar dhe makina të lexueshme UPC dhe mund të përdoren në paketimin e produktit, dritaret e biznesit, billborde, Mbishkrimet, kartat e biznesit dhe reklama dhe gjithashtu për të gjetur produkte dhe për të identifikuar sende.

Për të lexuar një QR kodin, duhet të keni një QR-kod lexues aplikacioni si "droid QR" për telefona Android, "RedLaser" për iOS dhe "QR code Scanner Pro" për Blackberry në tabletin tuaj ose telefoni I zgjuar. Lesho aplikacionin QR dhe kamera do të aktivizohet automatikisht. Vendose barabart kodin QR me kameren dhe të mbajë pajisjen tuaj në mënyrë të vazhdueshme deri në bipin e aplikacionit QR, duke treguar të gjithë informacionin e ruajtur nga kodi. Disa Aplikacione gjithashtu do të aktivizojnë shfletuesin web dhe ju përcjellin në një lidhje të caktuar qe përmban informacionin e ruajtur në kodin.

Ku dhe si janë përdorur kodet QR?

Ka shumë mënyra për të përdorur kodet QR, nga përhapja informacion rreth vetes për zgjidhje të marketingut për biznesin tuaj. Më poshtë janë disa mënyra në të cilat kodet QR mund të përdoren (gjeni informacion të detajuar rreth përdorimit të kodeve QR në biznes në këtë link):

Kartela biznesi / Materiale Reklamimi

Ju mund të shtypni kodet QR mbi kartat e biznesit tuaj, prospekt dhe broshurave në mënyrë të drejtpërdrejtë ata shohin te dhënat tuaja të kontaktit në librin e adresave të një telefonit e zgjuar ose të tregojnë një faqe me një përshkrim të detajuar të biznesit tuaj. Ata mund të jenë të shtypura në çdo gjë dhe kudo, nga maicat te brandit-tuaj deri ne postera dhe avionë.

Biletat për Ngjarje

Nëse ju jeni një projektues ngjarjesh, shtoni një kod QR tek bileta që lidhë në një faqe RSVP (French, “répondez s'il vous plaît”) dhe GPS koordinon nga kjo ngjarje, në mënyrë që një vizitor potencial mund të konfirmoj pjesëmarrjen e tij dhe vendos GPS e tij navigacion aplikacion për elefonin e zgjuar të tij.

Produkt paketimi / Ndjekja e Produkt / Konsumatori, të qetë në kohë reale

Ju mund të shtoni kodet QR për paketimin përfundimtar te produktin tuaj për të lidhur konsumatorët në një faqe interneti në lidhje me biznesin tuaj dhe produktet.Lidhja mund të përfshijë një shpjegim të produktit dhe përfitimet e saj, manuali, kontakte me shërbimin e konsumatorëve dhe informacione të përgjithshme të kompanisë në mesin e detajeve të tjera.

Llojet e QR Kodit

Ka dy lloje kryesore të kodeve QR: dinamike dhe statike.

Kodet dinamike, referuar edhe si "të gjalla kodet QR"

Pasi krijoi, Lidhje kryesore e tyre si destinacion mund të redaktohen pa ndërhyrë me kodin. Kur skanoni, kodin dinamik ju përcjell në një server, ku udhëzimet specifike janë ruajtur në bazën e të dhënave dhe të programuar për të bashkëvepruar në mënyrë specifike me atë skanim. Kodet dinamike janë të përshtatshëm për shkak se ata janë të krijuar dhe zbatuar një herë, dhe ju mund të ndryshoni si informacioni shfaqet kur ajo është skanuar si lidhje (domain, web) që të shfaqin informacionin.

Kodet statike

Ndryshe nga kodet dinamike, kodet QR statike ruajne informacionin e drejtpërdrejt në formë teksti ose të çonë në faqet web pa Përcjellim përmes lidhjeve dytësore. Kjo do të thotë se informacioni ose lidhja nuk mund të ndryshohet apo redaktohet (ju do të keni për të krijuar një kod të ri statike çdo kohë). Kodet statike janë ideale për njerëzit që duan kodet që përmbajnë informacionin e tyre të përhershme (p.sh., informacion në lidhje me datën e tyre të lindjes dhe llojit të gjakut).

Çfarë është më e mirë: Kodet dinamike apo statike?

Kodet statike që përbëhen nga informacione të drejtpërdrejta të dobishme. Kjo do të thotë që ju nuk do të jeni në gjendje për të gjetur dhe për të menaxhuar informacionin në këto kode. Këto kode mund të jenë shumë të papërshtatshëm sepse nëse është e nevojshme ju nuk mund të ndryshoni informacionin e afishuar pa ribotim të të gjithë materialeve të shtypura më parë.

Kodet dinamike përbëhen nga lidhja me serverat e specializuara të internetit të ruajtur informacion në lidhje me çfarë informacioni për të shfaqur tani apo në çfarë lidhje web është e nevojshme të përcjellin. Kjo do të thotë që ju mund të gjetni atë kod dinamik (të mbledhur informata statistikore), dhe një web lidhje destinacion mund të ndryshohet ose të redaktohen pa ndërhyrë ne strukturën e kodit. Kjo e bën kodin dinamike universale në kuptimin që ju nuk do të duhet ribotim materialeve të shtypura më parë. Të gjithë qe ju duhet të bëni është për të ndryshuar lidhjen e destinacionit, me kodet statike si opsion nuk është në dispozicion. Fakti që ju mund të kontrolloni informacionin e afishuar nga kodet dinamike edhe pasi ato janë të shtypura, flet në favor të zgjedhjes së kodeve dinamike në krahasim me statike në qoftë se ajo do të jetë e vështirë për të zëvendësuar ato pas aplikimit (p.sh., numri i madh i kopjeve të shtypura, fizikisht e pamundur për të marrë qasje në kodin).

Si ajo mund të jetë, kodet statike janë më gjerësisht në dispozicion në segmentin e lirë, sepse ata nuk imponojnë ndonjë kërkes teknologjike ndërsa Kodet dinamike bëjnë kërkesa të larta në serverat përmes të cilave ata janë të përpunuara. Prandaj, faqet e internetit që ofrojnë kodet QR falas zakonisht ofrojnë kodet QR vetëm statik falas dhe dinamike kodet QR për një tarifë.

Çfarë mund të bëni me TrustThisProduct?

TrustThisProduct ofron shërbimin (falas) mundësi për të krijuar, menaxhuar dhe ndjekur tre kode QR dinamike nga fusha Me24.info, About24.info, MyPet24.info. Në të njëjtën kohë, këto kode dinamike (në kushtet e serverëve të përfshira) do të jenë në server të bazuar në platformën e teknologjisë së biznesit TrustThisProduct, me rezerva të shumta server dhe njohjen gjeografike DNS.

Nëse ju jeni një sipërmarrës apo një përfaqësues i një biznesi dhe dëshironi të përdorni kodet QR dinamike për biznesin tuaj, ne rekomandojmë që ju të regjistroheni me ndarjen e biznesit të shërbimit TrustThisProduct (Lidhje website: PVCode.com). Ju gjithashtu do të jeni në gjendje për të krijuar tre kode dinamike QR falas dhe të përdorni funksionet shtesë të shërbimit (p.sh., shfaqje automatik i informatave në gjuhën e konsumatorit, shfaqje e informacionit nga domain TrustThisProduct.com, llogari te shumta , mbledhja e të dhënave shtesë të marketingut, dhe funksionet e tjera). Për më shumë informacione në lidhje me versionin e biznesit të TrustThisProduct, ju lutemi të shqyrtoni broshurën.

Përfundim

Kodet QR janë duke u bërë shumë të njohur në mesin e biznesit, sikurse ata shpejt ofrojnë klientëve tanë dhe palëve një sasi të madhe të informacionit të dobishëm dhe të besueshëm, pothuajse pa kosto. Nëse keni ndonjë pyetje në lidhje me shërbimin tonë ose ndonjë ide të re na kontaktoni përmes formës në fund të faqes: ne jemi gjithmonë të lumtur për të biseduar me ju!

TrustThisProduct®:

Copyright © 2014-2018, PVCode LLC
Ne e thjeshtojmë të komplikuarën

Faqja kryesore