SV

Vad är en QR-kod?

Termen “QR-kod” är en förkortning av ”Quick Respons Kod”. En enkel förklaring är att de är ”square bar koder” som först utvecklades och användes i Japan för bilindustrin. De användes för att överföra information från en användare till en mobiltelefon, de kan lagra en hel del information så som kalender event, telefonnummer, sms, produktdetaljer och e-postmeddelanden på fil. De fungerar som en avancerad maskin-läsande UPC barcodes och kan användas för produktpaket, butiksfönster, affischer, skyltar, visitkort och reklamer men även för att spåra produkter och identifiera artiklar.

För att avläsa en QR-kod måste du ha en avläsningsapp så som ”QR droid” för Android telefoner, ”RedLaser” för iOS och ”QR code scanner Pro” för Blackberry på din surfplatta eller telefon. Öppna din QR-app och kameran på din telefon kommer att aktiveras automatiskt. Håll upp din telefon över QR-koden så att din kamera kan läsa av koden och vänta tills du hör ett pip och visar all information som är lagrad inom QR-koden. Vissa appar aktiverar din webbläsare och förflyttar dig till en designerad länk som innehåller information lagrad i koden.

Var och hur är QR-koder använda?

Det finns många användningsområden för QR-koder, allt från att sprida information om dig själv till marknadsföringslösningar för ditt företag. Nedan är några sätt att använda QR-koder (hitta detaljerad information om användandet av QR-koder i business via denna länk):

Visitkort / Reklammaterial

Du kan printa QR-koder på dina visitkort, folder, broschyrer så att kunder snabbt kan komma åt dina kontaktuppgifter eller visa en detaljerad beskrivning av din business. De kan bli tryckta på allt och överallt, från t-shirts till affischer och flygplan.

Evenemangsbiljetter

Om du är en evenemangsplanerare, lägg till en QR-kod på dina biljetter med en länk till en RSVP sida och GPS koordinater till evenemanget, så att en potentiell besökare kan bekräfta medverkande och markera platsen på sin GPS navigationsapp i mobiltelefonen.

Produktpaketering / produktspårning / kundrecensioner, i nutid

Du kan lägga till QR-koder till dina produktförpackningar för att länka kunder till en webbsida om ditt företag och dina produkter. Länken kan innehålla en förklaring av produkten och dess fördelar, användarmanualer, kundtjänst kontakt och generell företagsinformation och mycket, mycket mer.

Typer av QR-koder

Det finns två typer av QR-koder: dynamiska och statiska.

Dynamiska koder, även kallade ”live QR-koder”

När de är skapade kan man ändra destinationen av länken utan att förändra koden i sig. När den har blivit scannad vidarebefordrar den dynamiska koden dig till en server som innehåller specifika instruktioner i en databas, dessa är programmerade att interagera särskilt med scanningen. Dynamiska koder är behändiga för att de är skapade och applicerade bara en gång, och du kan ändra informationen som visas när koden har blivit scannad.

Statiska koder

Olikt dynamiska koder kan statiska QR-koder antingen lagra informationen direkt i textform eller leda till en webbsida utan att vidarebefordra genom sekundära länkar. Detta innebär att informationen eller länken inte kan ändras eller redigeras (du måste skapa en ny statisk kod varje gång). Statiska koder är idealiska för personer som vill ha koder som innehåller deras permanenta information (t.ex. födelsedatum eller blodtyp).

Vad är bättre: dynamiska eller statiska koder?

Statiska koder innehåller direkt viktig information. Detta innebär att du inte kan spåra eller hantera informationen i dessa koder. Dessa koder kan vara väldigt olämpliga om du behöver ändra på information som visas utan att göra om allt material.

Dynamiska koder innehåller länkar till specialiserade webbservrar som lagrar information om vad för typ av information som ska visas och vad för webblänk som behövs för att vidarebefordra. Detta innebär att du kan spåra den dynamiska koden (samla in statistisk information), och en destination av en länk kan ändras eller redigeras utan att störa strukturen i koden. Detta gör dynamiska koder universella i och med att du inte behöver skapa nytt material. Allt du behöver göra är att ändra destinationen till en länk, med statiska koder är detta inte möjligt. Faktum att du kan kontrollera informationen som visas med dynamiska koder även efter dem är skapade, talar för sig självt.

Statiska koder är lättare att hitta gratis eftersom de inte har stora teknologiska krav, medan dynamiska koder kräver mycket av servrar genom vilket de bearbetas. Det är därför många webbsidor som tillhandahåller gratis QR-koder bara erbjuder statiska koder.

Vad kan du göra med TrustThisProduct?

TrustThisProduct service erbjuder (gratis) möjligheten att skapa, hantera och spåra tre dynamiska QR-koder från domänerna Me24.info, About24.info, MyPet24.info. Dessa koder kommer att vara server baserade på business teknologiplattformen TrustThisProduct, med multipla serverreserveringar och geografiska DNS igenkännanden.

Om du är en entreprenör eller en representant för ett företag och vill använda dig av dynamiska koder för din business rekommenderar vi att du registrerar dig på business delen av TrustThisProduct servicen (länk till webbsidan: PVCode.com). Du kommer också kunna skapa tre dynamiska koder gratis och kunna använda extra funktionerna inom servicen (t.ex. automatisk visning av information i olika språk, visning av information från domänen TrustThisProduct.com, multipla användarkonton, extra markandsföringsmaterial och andra funktioner). För mer information om business version av TrustThisProduct, läs broschyren.

Sammanfattning

QR-koder börjar bli populära bland företag eftersom de tillhandahåller kunder med nödvändig och nyttig information till ett lågt pris. Om du har frågor om våran service eller nya idéer kontakta oss genom formuläret i slutet av sidan: Vi är alltid glada att få prata med dig!

TrustThisProduct®:

Copyright © 2014-2018, PVCode LLC
Vi gör det komplicerade enkelt

Huvudsida